DF: Pregovarači sa diktatorom, prošlo je 100 sati od šestog roka DPS-u

Iz DF navode da su uvijek bili meta, kako ističu, brutalne kampanje RTCG, a naročito od trenutka kada su počeli protesti
55 komentar(a)
Demokratski front, Janko Vučinić, Milutin Đukanović, Slaven Radunović, Andrija Mandić, Milan Knežević, Predrag Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Demokratski front, Janko Vučinić, Milutin Đukanović, Slaven Radunović, Andrija Mandić, Milan Knežević, Predrag Bulatović, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.04.2016. 13:59h

Podsjećamo one koji, dok pregovaraju sa diktatorom, stalno govore o ozbiljnosti i preciznoj odgovornosti, da je prošlo 100 sati otkako su dali posljednji šesti rok DPS-u da sa njima potpiše koalicioni sporazum, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

"Dakle, kompromitacija ulazi u jednu sramotnu fazu. Pošto od njih ne možemo očekivati ništa neočekivano, onda očekujemo da, pošto je sporazum na stolu, još jednom oštro priprijete DPS-u, a čime drugo nego novim rokom, i tako prođe i april. U toj stalnoj trci sa rokovima i priči o bilansima desi se tako da se, usput, zagube neki od uslova koje su postavili DPS-u, poput izbora u Tivtu. Sjetimo se da su "pregovarači" prijetili da nema potpisivanja sporazuma ukoliko ti izbori ne budu održani u oktobru sa parlamentarnim, ali su i na tom primjeru pokazali svoju "dosljednost''. Umjesto objašnjenja za Tivat, imamo gotovo svakodnevno demonstriranje opčinjenosti pojedinih lidera posrnule opozicije likom i djelom Radojke Rutović. Prema njihovom mišljenju, ona je, a ne Milo Đukanović, glavni problem u Crnoj Gori, jer da nije tako, valjda bi ti vajni opozicionari prvo tražili smjenu diktatora koji je i postavio na čelo TVCG i koji je protežira godinama, ili makar ostavku njenog formalnog šefa Rada Vojvodića", navodi se u saopštenju DF.

Iz ovog političkog saveza navode da su uvijek bili meta, kako ističu, brutalne kampanje RTCG, a naročito od trenutka kada su počeli protesti.

"I dok su se mjesecima, bez predstavnika organizatora, održavali čitavi serijali o protestima, ovi ,,ozbiljni'' opozicionari su prećutkivali tu činjenicu i bili uredni gosti ovih emisija. Nijesu su nijednom postidjeli ili sjetili da pitaju zašto se na emisije o protestima ne pozivaju organizatori protesta, koji pripadaju najjačem opozicionom faktoru i ubjedljivo najbrojnijoj opozicionoj poslaničkoj grupi. Posebno je interesantno da jedan od aktuelnih lidera posrnule opozicije, osoba koja je naredila prebijanje i upotrebu bojnih otrova protiv građana 24. oktobra, braneći izbornu krađu iz 2012. i 2013, sada na tekovinama upravo tih događaja, pregovara sa glavnokomandujućim Đukanovićem kako da se zaustavi izborna krađa i riješi politička kriza stvorena protestima DF-a. Ovaj detalj po svojoj niskosti i bezobrazluku prevazilazi sve do sada viđeno na ovim prostorima- da u ime hiljada prebijenih i progonjenih ljudi danas pregovaraju bivši ministar policije i aktuelni premijer koji su udruženim snagama tukli vlastiti narod", kazali su iz DF.

DF tvrdi da je ova situacija komična, kao i da se sa sporazumom između režima i posrnule opozicije, dodatno začinjavaju svojim beskrupuloznim i nediplomatskim ponašanjem ambasadorke SAD i SR Njemačke.

"One nastavljaju da podvode djelove opozicije Milu Đukanoviću. Čitava javnost je odavno počela da zbija šale sa ovim Sporazumom i rokovima, i svi sada čekaju kada će se komedija nastaviti, i ovi koji ne mogu iščekati da popune Đukanovićevu vladu i koji potenciraju ozbiljnost, dati novi rok režimu. Dotle, režim ih drži na tihoj vrti i gleda kako se znoje i cvrče za ministarskim funkcijama", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: