Danilović: Sad je jasno, DPS ne želi sporazum

"To je ključni problem i sada treba naći nešto drugo, neki objektivni ili istorijski motiv da se sporazum odbaci. Samo naprijed. Čekamo taj scenario mirno i staloženo.", kazao je Danilović
40 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.04.2016. 09:22h

DPS se do posljednjeg trenutka nadao da će dio opozicije koji pregovara odustati, kako bi premijer Milo Đukanović mogao "nemoćno raširiti ruke prema Evrop uz čuvenu i otrcanu frazu: sve sam im nudio, ali nemam kome", saopštio je funkcioner Demosa, Goran Danilović.

Danilović je naglasio da je jasno da DPS ne želi sporazum, kao i da je "žalosno skrivanje iza urednice RTCG".

"I u poslednjem trenutku, danas, sjutra, DPS ce opet odigrati predstavu o nezavisnim institucijama, profesionalizmu i ucjenjivačkoj opoziciji! Nikada do sada premijer nije morao nikome da izlazi u susret pred izbore ili referendume, ne makar sa jakom kontrolnom ulogom opozicije", kazao je Danilović.

Funkcioner Demosa je dodao i da preko 200 mjesta pripada po Sporazumu opoziciji (od državnih preduzeća do lokalnih javnih ustanova) i to u ključnim oblastima, kao i pravno na zajedničko odlučivanje.

"To je ključni problem i sada treba naći nešto drugo, neki objektivni ili istorijski motiv da se sporazum odbaci. Samo naprijed. Čekamo taj scenario mirno i staloženo.", kazao je Danilović.

Bonus video: