Građanski pokret URA: Predsjednik DPS Mojkovca vrijeđao našeg odbornika

"Gospoda iz DPS su svjesna da su se napokon u opoziciji pojavile nove snage koje vrednuju evropske vrijednosti, pa se vraćaju destruktivnom ponašanju iz 90-tih. Svakim danom, pa i jučerašnjim postupcima sami sebe urušavaju"
154 pregleda 2 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 12.04.2016. 10:50h

Odbornici Građanskog pokreta URA u Mojkovcu napustili su skupštinsko zasijedanje nakon što je, kako tvrde, predsjednik Opštinskog odbora DPS Dragomir Mrdak vrijeđao njihovog odbornika Dragana Babovića.

"S obzirom na teške riječi upućene našem odborniku od strane odbornika DPS-a, koji kasnije nijesu imali demokratske kondicije ni kulture da se izvinu odborniku Baboviću, odbornički klub Građanskog pokreta URA je napustio skupštinsko zasijedanje", saopšteno je iz URA.

Ističu da u takvoj atmosferi i "nasilju" nije bilo uslova za nastavak sjednice.

"Nakon incidenta došlo je do pauze na kojoj su se predsjednici klubova odbornika dogovorili da dođe do izvinjenja, te da se klub odbornika DPS-a izvini prije svega odborniku Baboviću, Skupštini opštine i klubu odbornika URA. To nije poštovano jer do izvinjenja u decidnoj formi nije došlo", saopšteno je iz URA.

Babović je, kako su naveli, tokom skupštinskog zasijedanja ukazivao na nezakonito zapošljavanje i ponavljanje afere "Snimak" koja se intenzivira pred svake izbore u Crnoj Gori, pa i u Mojkovcu.

"Zbog toga su odbornici DPS-a bili u stanju nervoze, grča, straha i panike. Gospodi iz DPS-a poluge moći isklizavaju iz ruku, EU i drugi međunarodni partneri im to daju do znanja. Zato se nervoza uselila ne samo u kancelarije DPS, nego i domove pojedinaca koji su interesno povezani i za koje političke funkcije znače egzistenciju. Osim što ne znaju kako da odgovorno vode opštinu i državu, ni bilo što drugo ne umiju da rade", navodi se u saopštenju URA.

Predsjednik Građanskog pokreta URA u Mojkovcu Ivan Ašanin rekao je da nema potrebe za panikom i strahom bilo koga ko se nije ogriješio o zakon.

"Gospoda iz DPS su svjesna da su se napokon u opoziciji pojavile nove snage koje vrednuju evropske vrijednosti, pa se vraćaju destruktivnom ponašanju iz 90-tih. Svakim danom, pa i jučerašnjim postupcima sami sebe urušavaju", rekao je Ašanin.

Bonus video: