SD tvrdi: Bićemo dio lokalne vlasti u Tivtu

71 pregleda 13 komentar(a)
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 11.04.2016. 14:17h

Nakon izbora u Tivtu, 17. aprila, Socijaldemokrate će biti dio lokalne vlasti, tvrde u toj partiji.

Dodaju i da će se Socijaldemokratska partija "preseliti u opoziciju".

"Izbori na kojima će građani Tivta kazniti politiku neispunjenih obećanja i lutanja od vlasti do opozicije, a prepoznati istinsku socijaldemokratsku snagu u Socijaldemokratama Crne Gore, koja baštini izvornu socijaldemokratsku ideju. SD će, kao sigurni učesnik nove lokalne vlasti, dobiti priliku da sprovodi upravo takvu – izvornu, pravu socijaldemokratsku politiku, na zadovoljstvo svih Tivćana. Ovima drugima, koji su se u međuvremenu potpuno pogubili, ostavljamo da je razvijaju u Kolašinu sa DF-om i ostalim rušiteljima države i njenih vitalnih institucija", navodi se u saopštenju SD-a.

Tvrde i da je postala praksa da se predstavnici tivatskog SDP-a, kao i njihove kolege sa državnog nivoa, "ponašaju kao najljući opozicionari, ali unutar lokalne vlasti".

"Vodeći se politikom preuzimanja zasluga, a strogog ograđivanja od loše urađenog, lokalni funkcioneri SDP-a u Tivtu, nabrajajući svoje navodne uspjehe u dosadašnjem radu, iznenada prosvijetljeni, peru ruke i kritikuju sve što nije dobro u gradu. Slušajući hvalospjeve njihovih rukovodećih kadrova, mogli smo da čujemo, stavku po stavku, šta sve u našem gradu ne valja. I, odmah kažu, za to je kriv neko drugi. Nameće se samo jedno pitanje, zašto su oni, tako mudri i predani radu, od 1998. godine otkad su u vlasti, pa sve do danas, ćutali", navodi se između ostalog u saopštenju SD-a.

Bonus video: