Izvještaj SO Bijelo Polje: SNP najaktivniji u parlamentu u 2015. godini

Oni napominju da je na insistiranje odbornika SNP-a sa dnevnog reda skinut Predlog odluke o učešću Opštine Bijelo Polje u projektu finansiranja Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran
1 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 11.04.2016. 11:47h

Odbornički klub Socijalističke narodne partije najaktivniji je u bjelopoljskom lokalnom parlamentu, potvrđeno je Izvještajem o radu Skupštine Opštine Bijelo Polje za 2015. godinu saopštili su iz ove partije.

Oni su objasnili da izvještaj pokazuje da je preko 90 ODSTO amandmana, diskusija i odborničkih pitanja pokrenuto upravo od strane Kluba odbornika SNP-a.

“Iako se na osnovu pomenutog Izvještaja može nedvosmisleno zaključiti da je procenat realizacije ovih mjera izuzetno nizak, Opština Bijelo Polje je i za 2016. opredijelila nedovoljan iznos sredstava za ovu svrhu, mišljenja su odbornici SNP-a. Ove činjenice su dokaz nedosljedne politike koju sprovodi lokalna vlast, kada je riječ o razvoju poljoprivrede i podsticanju zapošljavanja mladih na selu.” kazali su iz partije.

Oni napominju da je na insistiranje odbornika SNP-a sa dnevnog reda skinut Predlog odluke o učešću Opštine Bijelo Polje u projektu finansiranja Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran,a i da je “Uvrštavanjem ovog pitanja u dnevni red, lokalna vlast je faktički demonstrirala nedostatak racionalizacije u usmjeravanju finansijskih sredstava radi kratkoročnih i pojedinačnih interesa.”

Iz partije su zaključili da je finansiranje privatnih fakulteta na račun lokalne samouprave u trenutku njene prezaduženosti i teške ekonomske situacije jasan je indikator neiskrenih namjera aktuelnog opštinskog rukovodstva.

Bonus video: