Tačiju čestitali Marković, Roćen, Cungu, Đeka...

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su, pored ostalih, kompletan državnih vrh Albanije, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Ktitarović i lideri albanskih nacionalnih partija Albanije i južne Srbije
30 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Betaphoto
Hašim Tači, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.04.2016. 16:17h

Inauguraciji Hašima Tačija za predsjednika Kosova na prištinskom Trgu Skenderbeg, juče su prisustvovali i visoki zvaničnici crnogorske Vlade, predstavnici Opština Ulcinja i Plava i gradske opštine Tuzi. U ime Vlade, Tačiju su čestitali potpredsjednik Duško Marković i savjetnik premijera Milan Roćen, dok je delegaciju Ulcinja, čiji je Tači počasni građanin, predvodio predsjednik Opštine i lider Force Nazif Cungu. Osim njega, u Prištini su bili i šef ulcinjsklog parlamenta i prvi čovjek OO DPS Ljoro Nrekić, predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca i poslanik Genci Nimanbegu i lider Demokratske partije Fatmir Đeka, na čiju inicijativu su Tači i premijer Albanije Edi Rama prošle godine proglašeni za počasne građane Ulcinja. Iz Tuzi, na Skenderbegovom trgu bio je poslanik Nik Đeljošaj.

"Zaista je bila velika gužva, ali je sve proteklo kako treba", prenio je Vijestima utiske bivši predsjednik Opštine Đeka.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su, pored ostalih, kompletan državnih vrh Albanije, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Ktitarović i lideri albanskih nacionalnih partija Albanije i južne Srbije.

Bonus video: