Rutovićeva je dio Vojvodićevog "paketa"

Mitrović je kazao da još uvijek nemaju dnevni red, ali da se sjednica saziva zbog mjera za rješenje stanja u informativi TVCG
92 pregleda 10 komentar(a)
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.04.2016. 07:14h

Sjednica Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) održaće se za dvije sedmice, ali članovi još ne znaju da li će se raspravljati o ostavci direktorice Televizije (TVCG) Radojke Rutović.

Predsjednik Savjeta RTCG Ivan Mitrović kazao je da još uvijek nemaju dnevni red, ali da se sjednica saziva zbog mjera za rješenje stanja u informativi TVCG, koje treba da im dostavi generalni direktor Javnog servisa Rade Vojvodić.

On je kazao ne zna da li je Vojvodić mjerama predvidio ostavku Rutović, što je jedan od uslova opozicije za potpisiavnej Sporazuma o fer izborima. Savjet je Vojvodiću na prethodnoj sjednici ostavio rok od deset dana da im dostavi mjere kojima će se riješiti stanje u informativnom programu TVCG, koje je na jednoj od ranijih sjednica ocijenjeno kao loše. Članovi su tada većinski zauzeli stav da su najodgovorniji za (ne)pristrasnost informative TVCG direktorica, urednice prvog i informativnog programa i šefica deska.

Dosadašnja urednica Prvog programa bila je Marina Vuković koja nije reizabrana na tu poziciju, urednica informativnog je Aleksandra Pavićević, a šefica deska Vesna Terić. Smjena direktora televizije, međutim, nije u nadležnosti Savjeta, već generalnog direktora. Ali Savjet može, ukoliko nije zadovoljan radom generalnog, da mu izglasa nepovjerenje i smijeni ga.

Opozicija i DPS bi trebalo da naredne sedmice potpišu Sporazum o uslovima za fer izbore, za čiju se finalizaciju čeka ostavka Rutovićeve. TV Vijesti prenose da su SDP, URA i Demos usaglasile lex specialis, neophodan za primjenu sporazuma.

Bonus video: