Krivokapić-Vajs: Fer i nesporni izbori su temelj za razvoj društva

Vajs je, kako se navodi, Krivokapića pohvalio zbog pokretanja Parlamentarnog dijaloga
2 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2016. 16:36h

Fer i nesporni izbori temelj su za razvoj društva, a demokratija i rast ekonomije presudni za napredak Crne Gore, ocijenjeno je u razgovoru šefa crnogorskog parlamenta, Ranka Krivokapića i predsjednika Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u njemačkom Bundestagu, Pitera Vajsa.

Krivokapić je danas primio delegaciju Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u njemačkom Bundestagu koju je predvodio Vajs.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, poželio dobrodošlicu gostima i naveo da je zadovoljan zbog procesa u kojem se gradi i napreduje saradnja Skupštine i Bundestaga.

Vajs je, kako se navodi, Krivokapića pohvalio zbog pokretanja Parlamentarnog dijaloga.

Saopšteno je da su sagovornici govorili o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori kao i o daljem procesu koji joj predstoji na evropskom i evroatlantskom putu.

„Tokom sastanka je ocijenjeno da je razvoj demokratije i rast ekonomije od presudnog značaja za napredak Crne Gore, te da se ozbiljnim i predanim radom mogu dostići rezultati koji su konstruktivni i prosperitetni za stanovnike Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su Krivokapić i Vajs razgovarali o značaju Parlamentarog dijaloga i njegovoj ulozi u procesu demokratizacije Crne Gore.

„Sagovornici su se saglasili da su fer i nesporni izbori temelj na kojem se gradi dalji razvoj društva", kaže se u saopštenju.

Vajs je, kako se navodi, poručio da vjeruje da će politički akteri učiniti sve kako bi Crna Gora nastavila svoj integracioni i reformski put koji rezultira jačanjem vladavine prava.

Galerija

Bonus video: