Pokret za Pljevlja, DF i SNP: Ničim se ne može prikriti poraz uzurpatrske politike

U zajedničkom saopštenju se dodaje da su građani Pljevalja imali priliku da vide pravu sliku onog koji je voljom crnogorskog režima instaliran da bude njihov prvi predstavnik
69 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.04.2016. 14:28h

Rasprava o povjerenju predsjedniku opštine Pljevlja i naknadno saopštenje iz njegovog Kabineta jasno pokazuju da opozicija nije doživjela, kako oni kažu, fijasko, "već da je aktuelna uzurpatorska i autoritarna politika ubjedljivo poražena i da se to ničim ne može prikriti", navodi se u zajedničkom saopštenju Pokreta za Pljevlja i pljevaljskih odbora SNP-a i Demokratskog fronta.

"To je politika koja, svjesna svog nelegitimiteta, nesposobnosti i temeljnog deformiteta koristi sve raspoložive mehanizme vlasti da sebe predstavi u drugačijem svjetlu. Za takvu vlast je istina najveći neprijatelj i zato, po njenom mišljenju, onog koji je izgovara treba mrzjeti, vrijeđati i ponižavati. Ali, njen reprezent, Mirko Đačić, na sjednici lokalnog parlamenta je od strane opozicionih odbornika potpuno raskrinkan, razobličen i politički potučen do nogu. To što Đačić, sa svojim jastrebovima, reaguje dan poslije je svojstveno trećerazrednim političarima. Biti na čelu opštine, a doživjeti na desetine političkih šamara kroz diskusije i replike opozicionih odbornika, biti nemoćan i nokautiran, još jedan je dokaz da Pljevlja vode nesposobni i nametnuti, a ni u kom slučaju reprezentativni i legitimni", navodi su u saopštenju.

U zajedničkom saopštenju se dodaje da su građani Pljevalja imali priliku da vide pravu sliku onog koji je voljom crnogorskog režima instaliran da bude njihov prvi predstavnik.

"Vidjeli su ga razobličenog, u nedostatku argumenata nemoćnog i bijesnog, spremnog na lična vrijeđanja i, što je najopasnije, vidjeli su čovjeka koji očigledno mrzi svakog koji nije spreman da mu se pokori. Jednom riječju, strašno! Njegovi istupi, ponašanje, vokabular i stav daju potpuno jasnu sliku o kakvom se nedemokratskom tipu ličnosti radi. Umjesto priče o tome šta se radilo u Pljevljima sredstvima donatora i sponzora, Elektroprivrede Crne Gore, Direkcije javnih radova i ministarstava prosvjete i zdravstva, javnost je očekivala da joj nelegitimni predsjednik Opštine saopšti koliko je ostvario budžet u prvom kvartalu i koliko je od opštinskih para investirao u ovu sredinu. Reče da je smanjio dug Opštine za tri miliona, a zaboravi da kaže koliko duguje državnom budžetu i fondovima po osnovu poreza i doprinosa, javnim ustanovama i preduzećima i drugim subjektima i zbog čega je počelo kašnjenje plata zaposlenima u lokalnoj upravi", navodi se u saopštenju.

Dodaje da su za razliku od njega, opozicioni odbornici su mu argumentima dokazali brojne nezakonite radnje i postupke, ukazali na velike probleme i nemoć ili nedostatak volje da učini bilo šta u zaštiti interesa ove sredine, što bi kod demokratskih, legalnih i odgovornih ljudi bili dovoljni razlozi da sami podnesu neopozivu ostavku. U saopštenju se dodaje da je lako pričati o projektima i planovima, ali "gdje je izvještaj građanima kako mislite naplatiti dugovanja od Rudnika uglja po ugovoru, od „Vektre Jakić“ za koncesije i EPCG zbog nelegalne gradnje deponije."

"To što se tiče navodnog poraza SNP-a, DF-a i PZP-a na lokalnim izborima u Pljevljima, čime se Đačić očigledno ponosi, on se nije ni desio, već se desila afera kupovine glasova i brojne druge nezakonite radnje sve do zastrašivanja i gole fizičke prinude i to je, prosto, jedina istina. Gospodine Đačiću, mi znamo da ste Vi „veliki politički mučenik“, jer je vaše političko dozrijevanje i „prelamanje u mozgu“ krenulo od ekstremne desnice. Taj put je zaista težak i mučan, ali samo za politički odgovorne ljude. Vi ste taj problem riješili očigledno veoma lako i to uz pomoć nekih državnih organa i službi koje znaju i vaspitno da djeluju. Da Vam malo pomognemo i mi. Vaše grijehove iz poslednje decenije prošlog vijeka ne možete sanirati i izbrisati na način kako Vi mislite - podvlačeći ih pod tepih. Izađite pred građane posredstvom medija čiji ste Vi glavni i odgovorni urednik i saopštite svoje grijehove i skandale iz tog vremena. Vjerujte biće lakše i Vama i onima za koje mislite da Vas podržavaju i stoje iza Vas. Svaki tiranin oko sebe okupi one koji su spremni uraditi sve da bi mu se dodvorili. Naravno da ste Đačiću i Vi to uradili, što se pokazalo kroz diskusije Vaših skutonoša, a najporaznije kroz diskusiju, nažalost, predsjednika Skupštine opštine, koji je, na zalasku svoje karijere, uspio da sam sebe ponizi do krajnjih granica pristojnosti. Zato da Vas molimo da prije nego podnesete ostavku na mjesto predsjednika Opštine ne zaboravite da povećate naknadu gospodinu Tariku Gadžoviću, jer je on dobar poslušnik i zato to zaslužuje", zaključeno je u zajedničko msaopštenju Pkkreta za Pljevlja, i pljevaljskih odbora SNP-a i DF-a.

Bonus video: