U Tivtu glasačko pravo ima više od 11 hiljada građana

Kako navode, u zaključenom biračkom spisku se nalazi 245 birača koji nemaju fotografiju, odnosno koji nemaju novu ličnu kartu ili pasoš
1 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Shutterstock.com
glasanje, izbori, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.04.2016. 13:38h

Glasačko pravo na izborima u Tivtu ima 11.078 birača, koji će moći da glasaju na 21 biračkom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Birački spisak za lokalne izbore u opštini Tivat zaključen je u srijedu, Pošti Crne Gore u četvrtak je predato 11.078 obavještenja biračima, a Državnoj izbornoj komisiji 21 uređaj i 42 izvoda iz biračkog spiska.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, birači će moći da glasaju na 19 biračkih mjesta u Tivtu i dva posebna u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

U odnosu na broj birača na dan raspisivanja izbora broj birača je smanjen za 35.

„Promjene u biračkom spisku u odnosu, na dan raspisivanja izbora su – za jednog birača utvrđeno prebivalište, za četiri birača izvršena ispravka u registru umrlih, 18 birača brisano iz biračko spiska zbog činjenice smrti i 12 birača brisano iz biračko spiska zbog potpunog gubitka poslovne sposobnosti, deset birača promijenilo opštinu prebivališta (odselili iz Tivta)“, saopšteno je iz MUP-a.

Kako navode, u zaključenom biračkom spisku se nalazi 245 birača koji nemaju fotografiju, odnosno koji nemaju novu ličnu kartu ili pasoš.

„Birači ne mogu ostvariti biračko pravo bez nove lične karte ili pasoša. Uz izvode iz biračkog spiska, za svako biračko mjesto, dostavljen i spisak birača koji nemaju novu ličnu kartu ili pasoš“, kazali su iz MUP-a.

Iz tog resora su apelovali na birače da, ako nemaju biometrijsku ličnu kartu ili pasoš, podnesu zahtjev za izdavanje dokumenta u filijali za upravne unutrašnje poslove u Tivtu do 14. aprila.

„Provjere na kom biračkom mjestu glasaju preko portala www.biraci.me ili u filijali za upravne unutrašnje poslove u Tivtu. Filijala za upravne unutrašnje poslove u Tivtu radi svakog radnog dana od devet do 17 sati“, naveli su iz MUP-a.

Na dan izbora, 17. aprila, obavještenje na kom biračkom mjestu glasaju birači mogu dobiti i pozivom na brojeve telefona 067 00 22 55 i 067 00 22 77, od sedam sati do 19 sati i 30 minuta.

Bonus video: