Vlahoviću je promjena režima dosadna

O načinu na koji bi se mogao riješavati problem nezaposlenosti u Tivtu govorili su Marina Gardašević, Darko Mrvaljević i Veliša Stamatović, a predsjednik CDU Miodrag Vlahović je poručio da davanje konkretnih riješenja u ovoj oblasti, personifikuje ukupnu politiku te stranke koja ima "konkretan i realistički pristup i ne dijeli svijet na crnu i bijelu stranu"
169 pregleda 17 komentar(a)
CDU, Tivat, Foto: CDU
CDU, Tivat, Foto: CDU
Ažurirano: 08.04.2016. 07:27h

Tivćani bi prvi trebali imati najviše koristi od dolaska velikih stranih investoitora u naš grad, ali se to do sada baš i nije desilo, iako su nas svi ubjeđivali baš u suprotno, odnosno da će se ovdje otvriti hiljade novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo, poručio je portpredsjednik CDU i nosilac liste te stranke za izbore u Tivtu Neven Staničić, naglasivši da Tivat iako važi za najuspješniji grad u Crnoj Gori, ima stopu nezaposlneosti čak i nešto veću od državnog prosjeka.

On je sinoć na tribini o zapošjavanju koju je CDU priredila u Tivtu, kritikovao dosadašnju DPS-SDP lokalnu vlasti da nije iskoristila ogromne mogućnosti koje joj sam grad pruža da formira više lokalnih uspješnih firmi koje bi stvarale profit i zapošljavale Tivćane.

"Mi u Tivtu već šest godina samo pričamo i Parking servisu a i menadžer Opštine je izračunao da je to isplativ projekat. Opštinsko preduzeće koje bi gazdovalo parkinzina ili marinom Kalimanj, kadrovski ojačana Direkcija za investicije i razvoj, firma koja bi se bavila održavanjem stambenih zgrada, upravljenjem autobuskom stanicom i sličnim, recepti su za nova radna mjesta", kazao je Staničić dodajući da pojedini gradovi u Njemačkoj imaju između 20 i 50 svojih preduzeća koja vrlo uspješno rade, kao što je slučaj i sa brojnim preduzećima iz tzv. "Zagreb holdinga" u vlasništvu grada Zagreba, a koja žiteljima pružaju brojne komunalne i druge usluge.

Istakao je da se zapošljavanje posebno često pominje u predizbornoj kampanji i da se do sada u najvećoj mjeri u Tivtu zloupotrebljavalo od jedne ili dvije partije "oko toga ko će ljeti na aerodromu nositi kofere", dok strategijskog promišljanja za riješavanje tog problema nije bilo.

"Mi već 4 godine imamo lokalnu upravu kojoj je smetalo da imamo bilo kakve obaveze u upravljanju čak i Komunalnim i Vodovodom. Njima je teško da o bilo čemu odlućuju i da se bilo čime bave, jer plate su im redovne, a Mank (Piter) je čudo. Imamo divnu osobinu da uzmemo kredit, nešto napravimo, i onda po Crnoj Gori tražimo nekog upravljača. Napravili smo autobusku stanicu i onda tražili ko će da upravlja sa njom. Zar nismo mogli naći nekog u Tivtu?", istako je Staničić dodajući da se u Tivtu strani investitori "najčešće potpuno nekritčki prihvataju, a mi oko toga uopšte puno i ne pitamo, već nekolicina pojedinaca u Podgorici".

O načinu na koji bi se mogao riješavati problem nezaposlenosti u Tivtu govorili su Marina Gardašević, Darko Mrvaljević i Veliša Stamatović, a predsjednik CDU Miodrag Vlahović je poručio da davanje konkretnih riješenja u ovoj oblasti, personifikuje ukupnu politiku te stranke koja ima "konkretan i realistički pristup i ne dijeli svijet na crnu i bijelu stranu".

"Svjesni smo da ne možemo sami, čak i da to možemo, mi ne želimo i ne bismo radli sami. Ta vrsta promjene tipa da "sjaše Kurta a uzjaše Murta" je dosadna. Crnoj Gori treba nova politička logika i nova vrsta vlasti", istakao je Vlahović oštro kritikujući dio opozicije koji pregovara sa DPS o stvaranju uslova za fer izbore, nazivajuči to "stvaranjem neprincipjelnih koalicija".

On je istakao da je CDU "vrlo relaksirana jer govori ono što misli, a misli to što govori i nije nas briga kako to drugi doživljavaju", ali se istovremeno kritikovao "maliciozne naslove i nadnaslove u novinama" koji sugerišu na to da je CDU bliska DPS-u i da sa njime u Tivtu želi formirati novu vlast.

Bonus video: