Abović: HGI dobio izbore u Lastvi i ništa za nju nije učinio

Za TA će Lastva biti prva na listi prioriteta za nastavak izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže, a obećali su i izgradnju novih saobraćajnica predviđenih DUP-om u dijelu naselja iznad magistrale
60 pregleda 11 komentar(a)
Miomir Abović TA LAstva, Foto: Siniša Luković
Miomir Abović TA LAstva, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.04.2016. 13:00h

Kao dio nove lokalne vlasti, „Tivatska Akcija“ (TA) će u naredne četiri godine rekonstruisati kompletnu rivu u Donjoj Ladstvi na potezu od hotela „Kamelija“ do crkve Svetog Roka, urediti šetalište i opremiti ga modernim mobilijarom, sanirati oštećeno mjesno pristanište, mala tradicionalna mula i mandraće, te obnoviti ljetnju pozornicu – poručio je kandidat za odbornika TA Silvio Marković. Na konferenciji za novinare koju su održali na otvorenom, na zapuštenoj i oštećenoj lastovskoj rivi koja je nekada bila jedna od glavnih turističkih atrakcija Tivta, Marković i nosilac liste TA za izbore 17.aprila, Miomir Abović, optužili su dosadašnju DPS-SDP vlast za „nedostatak vizije, nedostatak brige za čitave djelove opštine, haotičnost i apsolutnu neefikasnost u sprovođenju i onoga što je planirano.”

“TA ima jasan i konkretan plan kako će to da promijeni. Djelovi opštine koji su najviše zapostavljeni, a imaju veliki prostorni, demografski ili turistički značaj - moraju biti prvi na listi prioriteta. To su Donja Lastva, Krtoli, i centralne zone Seljanova.”kazao je Marković dodajući da će nova vlast koju će činiti TA, konstituisati posebnu Mjesnu zajednicu Donja i Gornja Lastva i “izabrati domaće rukovodstvo, kako bi MZ bila aktivna, stalno detektovala probleme, i Opštini predlagala rješenja.”

Za TA će Lastva biti prva na listi prioriteta za nastavak izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže, a obećali su i izgradnju novih saobraćajnica predviđenih DUP-om u dijelu naselja iznad magistrale, gradnju dječjeg igrališta, uređenje i redovno održavanje korita potoka Seljanovo i drugačiju organizaciju saobraćaja na obalnom putu kroz Lastvu.

“Na posljednjim lokalnim izborima2012. u Lastvi je pobijedila HGI koja je šest mjeseci kasnije ušla u Vladu Crne Gore i dobila ministarsko mjesto. Pitam dakle, ministricu i predsjednicu HGI Mariju Vučinović zašto ta stranka koja već četiri godine sjedi u Vladi, nije učinila bukvalno ništa za Lastovljane koji su joj ukazali povjerenje. Svaki dan ona sjedi u Podgorici sa premijerom Milom Đukanovičem, pa je, da je htjela, mogla učiniti dosta da se riješi makar neki od brojnih infrastrukturnih i komunalnih problema ovbog nekad najljepšeg turističkog mjesta na Tivatskoj rivijeri.” kazao je Miomir Abović dodajući da očekuje da Lastovljani nakon svega toga, adekvatno na biralištu 17.aprila “kazne” HGI.

Bonus video: