Bivši direktor uoči izbora zaposlio petoro

Popović je ugovore na neodređeno sa dosadašnjim privremenim radnicima Komunalnog potpisao nakon što je 19. februara zvanično podnio ostavku zbog skandala sa nezakonito uvećanim računima za odvoz smeća i to za 20 odsto
138 pregleda 23 komentar(a)
Skupština Komunalno Tivat, Foto: SIniša Luković
Skupština Komunalno Tivat, Foto: SIniša Luković
Ažurirano: 07.04.2016. 12:38h

Odlazeći direktor Komunalnog preduzeća Tivat Rade Popović (DPS) u proteklih mjesec dana zaposlio je na neodređeno vrijeme pet radnika, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Popović je ugovore na neodređeno sa dosadašnjim privremenim radnicima Komunalnog potpisao nakon što je 19. februara zvanično podnio ostavku zbog skandala sa nezakonito uvećanim računima za odvoz smeća i to za 20 odsto.

Tako su rješenja za stalno dobili fizički radnici koji opslužuju vozila za odvoz smeća B. B., E. M. i V. U., svi iz neformalnog romsko-egipćanskog naselja 7. jul koje među tivatskom opozicijom važi za „rezervoar glasova DPS-a“.

Njihov komšija H. C., za koga u ugovoro sa Komunalnim piše da ima „privremeni boravak u Crnoj Gori“, 18. marta potpisao je ugovor o radu na određeno vrijeme, do 19. marta naredne godine.

Popović je 30. marta potpisao i ugovore o radu na neodređeno sa dvije radnice iz administracije Komunalnog D.V. i I. K., a koje su prethodno bile više mjeseci angažovane na određeno vrijeme.

D. V. je dobila rješenja za stalno zaposlenje na radnom mjestu referenta za obradu i naplatu potraživanja, umjesto radnice koja je u međuvremenu otišla u invalidsku penziju. Popović je I.K. zaposlio na radnom mjestu obračunskog radnika, zbog kako je navedeno, „neophodne potrebe procesa i organizacije rada“.

Popović juče nije odgovarao na telefonske pozive novinara. Prema tvrdnjama pouzdanog izvora „Vijesti“, obje za stalno zaposlene radnice su simpatizerke DPS-a.

Uprkos tome što je već mjesec i po „u ostavci“, on još sjedi u fotelji direktora jer je njegova partija, DPS, bojkotom SO i njenih radnih tijela koja traje još od 17. marta, praktično onemogućila da Opština kao osnivač Komunalnog, formalno konstatuje Popovićevu ostavku i na njegovo mjesto kao v. d. direktora i zvanično postavi Tonka Lukšića (DPS).

U školi “Drago Milović” ugovore dobilo četvoro nastavnika

Od raspisvanja lokalnih izbora u Tivtu, zapošljavanja je bilo i u JU Osnovna škola „ Drago Milović “, gdje su u periodu od 29. februara do 31. marta potpisani ugovori o radu na određeno sa četvoro ljudi.

U svim slučajevima radi se o angažovanju na period od mjesec do najduže tri mjeseca.

Po riječima direktorke OŠ „ Drago Milović“, profesorice Ružice Lazerević, riječ je o popunjavanju sistematizacijom već predviđenih radnih mjesta na kojima već postoje stalni radnici (profesori i nastavnici engleskog i njemačkog jezika, odnosno fizičkog vaspitanja), ali su oni zbog bolesti ili privremene odsutnosti, trenutno spriječeni da obavljaju posao, pa im je trebalo naći privremenu zamjenu.

Bonus video: