Franović: Cilj SD Tivat je poboljšanje stanja zaštite životne sredine

"Neravnomjernost u razvoju Tivta se primjećuje i u ovoj oblasti jer, s jedne strane imamo progresivno razvijen grad, a sa druge strane nesklad u svijesti o zaštiti životne sredine, a koja je vezana i za zaštitu velikog broja napuštenih pasa, koje svakodnevno možemo sresti u najprometnijim ulicama"
74 pregleda 15 komentar(a)
Ivana Franović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ivana Franović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 07.04.2016. 10:02h

Pored rješenja velikih razvojnih problema Socijaldemokrate imaju konkretne mjere i za svakodnevne probleme građana Tivta, rekla je Ivana Franović, kandidatkinja za odbornicu na listi "Socijaldemokrate – Ivan Brajović, Stabilno i dosljedno za Tivat".

Kultura i humanost jednog grada, kako je navela, se ogledaju i u njegovom odnosu prema napuštenim životinjama, a današnje stanje je veoma loše.

"Neravnomjernost u razvoju Tivta se primjećuje i u ovoj oblasti jer, s jedne strane imamo progresivno razvijen grad, a sa druge strane nesklad u svijesti o zaštiti životne sredine, a koja je vezana i za zaštitu velikog broja napuštenih pasa, koje svakodnevno možemo sresti u najprometnijim ulicama", saopštila je Franović.

Dodaje da ogledalo svakog grada su njegove ulice, a ovakve pojave nisu dobra reklama za turizam u Tivtu.

"Ako se osvrnemo na funkcionisanje zajedničkog azila Tivta i Kotora, moram izraziti primjedbe na račun neefikasnog, nebezbjednog i nadasve lošeg primjera postupanja, zbrinjavanja i liječenja životinja u ovom prihvatilištu, koje odstupa od svih modernih standarda u ovoj oblasti. Zato je neophodno unaprijediti uslove u azilu. Socijaldemokrate Tivta će predložiti postavljanje kućica za pse lutalice na javnim površinama, kako je već uspješno urađeno u Glavnom gradu, upravo na inicijativu Omladine Socijaldemokrata. Takođe, promovisaćemo pet friendly lokale, jer kao moderno društvo moramo zajednički raditi na podizanju svijesti svih o zaštiti životinja", zaključila je Franović.

Bonus video: