Cdu: Dosadašnji model vladanja Tivtom je iscrpljen, bićemo dio nove vlasti

"Sigurni smo da će takav program biti podržan od građana Tivta, ali i od budućih koalicionih partnera u novoj lokalnoj upravi"
82 pregleda 12 komentar(a)
Cdu Tivat, Foto: CDU
Cdu Tivat, Foto: CDU
Ažurirano: 05.04.2016. 11:49h

Crnogorska demokratska unija ocijenila je da su izbori 17. aprila u Tivtu "višestruki test za sve političke snage" u Crnoj Gori.

Izbore bojkotujuju Demos, URA, Demokrate i DF, a CDU smatra da su oni bojkotom “pokazali da ili ne razumiju potrebe i interese crnogorske demokratije ili da su im lični i partijski interesi bili preči od nacionalnih i državnih interesa.”

"Izbori su test i za one koji nastupaju sa odavno viđenom propagandom i retorikom da su svi koji nijesu sa njima i uz njih "pratioci" i "sateliti" vlasti. U tome im pomažu i neki mediji, čiji politički favoriti ne učestvuju na izborima, pa su sad našli druge pulene, koji su "jedini ispravni" u Tivtu", tvrdi CDU, dodajući da je 17. april od posebnog značaja za do sada u Tivtu vladajuće partije – DPS i SDP.

"I jedna i druga, su jedine odgovorne za sve greške, propuste i loše upravljanje Tivtom u protekle četiri godine. Naravno, svaka u mjeri svojih ovlaštenja i procenta učešća u lokalnoj vlasti. Taj model vladanja je iscrpljen, čak i da nije došlo do razlaza ove dvije partije. Spremnost DPS da izvrši nužne i neizbježne promjene će biti od posebne važnosti", saopštile je stranka Miodraga Vlahovića koja od ranije poručuje da će CDU biti dio nove lokalne vlasti.

Dodali su da je u fokusu njihove pažnje upravljanje prostorom, politika zapošljavanja i vizija razvoja Tivta.

"Sigurni smo da će takav program biti podržan od građana Tivta, ali i od budućih koalicionih partnera u novoj lokalnoj upravi", zaključuje se u saopštenju CDU.

Bonus video: