SD: Kormilo na našim plakatima je univerzalna baština

"Potpuno je jasno da su kolege iz Tivatske akcije zbunjene, jer se i kroz ovaj vid komunikacije vidi jasna razlika između nas", navode iz SD
99 pregleda 30 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.04.2016. 10:56h

"Izvinjavamo se što nismo bili u saznanju da je Tivatska akcija još prije 1000 godina kada je simbol kormila nacrtan, taj simbol u svim njegovim oblicima i značenjima zauvijek zaštitila, te što nismo znali da isključivo oni imaju pravo da ga koriste. Želimo, takođe, da ih informišemo da koristimo i plavu boju, pa se pitamo da li su i tu boju zaštitili”, navodi se u reagovanju Socijaldemokrata Tivta na saopštenje Tivatske akcije.

Oni dodaju da im je jasno da je "napad na Socijaldemokrate nevješt pokušaj reklamiranja".

"Potpuno je jasno da su kolege iz Tivatske akcije zbunjene, jer se i kroz ovaj vid komunikacije vidi jasna razlika između nas. Ipak, zbog javnosti i prije svega naših Tivćana, želimo da kažemo da je naš logo jasan, a to je SD, a ne kormilo. Kormilo na našim plakatima je univerzalna baština našeg grada, pa ga niko ne može svojatati, kao što niko ne može svojatati naš grad. Taj simbol smo upotrijebili da jasno pokažemo naše ambicije, a to je da SD ulazi u vlast i da će biti njen motor i kontrolor sa novim, svježim ljudima i idejama koji će doprinijeti da u plodovima razvoja našeg grada uživaju svi naši sugrađani u svim djelovima Tivta. Tivćani odlično znaju da se nikada nismo krili iza škura i gledali šta drugi rade, pa se tek iza nečijih leđa tobože drznuli da nešto kažemo, nego smo uvjek bili prvi u svemu. Umjesto polemike sa drugim partijama i listama oko besmislenog svojatanja simbola, Socijaldemokrate će radije vrijeme u kampanji koristiti da, kao i dosad, razgovaraju sa građanima sa kojima zajednički analiziramo probleme i tražimo rješenja, koja će SD iz pozicije vlasti sprovoditi u narednom mandatu”, poručuju iz SD-a.

Bonus video: