Tivat: Revidiraće broz zapolenih i veću ulogu dati mjesnim zajednicama

"Posljednjih godina revizori su vršili svoj posao i donosili negativne ocjene o poslovanju, ali se niko nije obazirao na te izvještaje. Nama će izvještaji nezavisnih revizora biti osnovna smjernica za utvrđivanje činjeničnog stanja u pogledu cjelokupnog poslovanja i upravljanja sredstvima građana"
87 pregleda 2 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.04.2016. 13:55h

Ukoliko nakon izbora 17. aprila bude dio lokalne vlasti, lista “Arsenal za Tivat” (AZT) izvršiće vanrednu reviziju poslovanja Opštine u posljednjih pet godina i na osnovu nje utvrditi zakonitost poslovanja dosadašnje lokalne DPS-SDP vlasti.

"Posljednjih godina revizori su vršili svoj posao i donosili negativne ocjene o poslovanju, ali se niko nije obazirao na te izvještaje. Nama će izvještaji nezavisnih revizora biti osnovna smjernica za utvrđivanje činjeničnog stanja u pogledu cjelokupnog poslovanja i upravljanja sredstvima građana", kazao je kandidat za odbornika AZT Vasko Momčilović.

Iz te liste najavili su i preispitivanje broja zaposlenih u lokalnoj upravi na osnovu stvarnog obima poslova kojima se bavi opštinska administracija, kao i izradu novih pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Opštini.

"Ovo što sada piše na web sajtu opštine u postojećim opisima poslova pojedinaca, službenika i namještenika, a naročito funkcionera, je nepotpuno i nekvalitetno obrađeno i zahtijeva mnogo ozbiljniji pristup", kazao je Momčilović, najavljujući i donošenje nove odluke o mjesnim zajednicama i davanje mnogo značajnije uloge mjesnim zajednicama u procesu razvoja i upravljanja nad cijelim gradom, a sve u cilju stvaranja “funkcionalnije, održivije i razvoju posvećene Opštine”.

Bonus video: