DF: Pokušaj prevare, kao kada su Rakčević i Kilibarda sastavljali sporazum sa Đukanovićem

"Đukanović je odigrao provjereni potez i ponovo zaigrao na lakomost pojedinih opozicionara", rekao je Bulajić
57 pregleda 34 komentar(a)
strahinja bulajić, Foto: Filip Roganović
strahinja bulajić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.04.2016. 11:05h

Politička korupcija vezana za podvođenja posrnulog i posustalog dijela opozicije premijeru Đukanoviću nalazi se u završnoj fazi realizacije,saopštio je danas Strahinja Bulajić, potpredsjednik Nove srpske demokratije (NOVA) i član predsjedništva Demokratskog fronta (DF).

Potpisivanje Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore planirno je do subote 9.aprila, što znači da bi do tada direktorica Televizije Crne Gore Radojka Rutović trebalo da podnese ostavku, a da bude jasno šta će biti sa funkcijom predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

"Na javnoj sceni je potreban još koji dan kako bi mediji koji su prethodnih mjeseci snažno podupirali ovu operaciju pridodali još koji naslov: „poražen, primoran i prisiljen“ na sporazum; koji navodno znači kraj Đukanovićeve političke karijere i mirno preuzimanje vlasti od onih koji to potpišu, a neki od tih nijesu ni učestvovali na izborima. Neophodno je samo obezbijediti malo dodatnog vremena za pojačanu propagandu na televiziji Crne Gore i drugim televizijama, kako bi plejada uslužnih analitičara rekla koju riječ na zadatu temu, uz uredno, svakih sat vremena ponavljano, iščitavanje naziva svih mjesta u državnoj administraciji koja su planirana za "opoziciju", istakao je Bulajić.

Bulajić je rekao da je na sceni najnoviji pokušaj prevare opozicionih glasača.

"Sličan je onom ranijem od 1997. godine, kada su tadašnji opozicionari, Novak Kilibarda i Žarko Rakčević, sastavljali sporazum sa Milom Đukanovićem. Zbog toga je Crna Gora danas jedina država u Evropi u kojoj nikada na izborima nije smijenjena vlast, a kada se napokon ukazala šansa za promjenama, stvorena upornim protestima DF-a, Đukanović je odigrao provjereni potez i ponovo zaigrao na lakomost pojedinih opozicionara. Očigledno je da se i sada radi o najobičnijoj političkoj korupciji, a vjerujemo da ćemo uskoro saznati i više detalja. O sporazumu iz 1997. godine, pa i sumama koje su bile u igri, a koje su služile kao statika cijele te konstrukcije i na kojima je počivao čitavi dogovor, imali smo prilike da čujemo nešto više u javnom nastupu poslanika DPS koji te podatke nisu ni krili", kazao je Bulajić.

Bulajić je dodao da DF poziva opozicione političare koji "još nijesu zakoračili putem bez povratka i koji još nisu „preuzeli“ određene obaveze od režima, da odustanu od ove opasne i po građane veoma štetne priče o rekonstruisanju i učvršćivanju vlasti DPS-a".

"Ovaj se režim ne može popraviti već se mora smijeniti. Iskustvo je pokazalo da svi oni koji su tamo pošli sa pričom o promjenama vlasti iznutra, nisu uradili ništa, nego je sistem promijenio njih i oni su samo postajali novi djelovi već uspostavljenog načina mišljenja i vladanja", zaključio je Bulajić

Bonus video: