Samardžić: O Tivtu treba da se odlučuje u Tivtu, a ne u Podgorici

Dosadašnjoj lokalnoj vlasti, predvođenoj DPS-om, nijesu u prvom planu bili Tivat i njegovi građani, već im je primarno bilo da zadovolje Vladu Crne Gore, istakao je Vlado Samardžić, potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i nosilac liste za Tivat "Eto zato SNP"
128 pregleda 3 komentar(a)
Vlado Samardžić, Foto: SNP
Vlado Samardžić, Foto: SNP
Ažurirano: 03.04.2016. 10:36h

Krajnje je vrijeme da se stavi tačka na praksu da se od Tivta samo uzima, a da se ništa ne daje, saopštio je danas Vlado Samardžić, potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i nosilac liste za Tivat "Eto zato SNP".

"Tivat može i mora i više i bolje. A jedan od osnovnih preduslova za promjene na bolje jeste prestanak maćehinskog odnosa države prema Tivtu. O Tivtu i njegovim interesima treba da se odlučuje u Tivtu, a ne u Podgorici. Dosadašnjoj lokalnoj vlasti, predvođenoj DPS-om, nijesu u prvom planu bili Tivat i njegovi građani, već im je primarno bilo da zadovolje Vladu Crne Gore. Brojni razvojni potencijali Tivta moraju biti valorizovani na održiv način, odnosno tako što će direktno uticati na poboljšanje životnog standarda Tivćana i stvaranja bolje perspektive za mlade", istakao je Samardžić.

On je dodao da je Tivtu potrebna nova i domaćinska uprava, po mjeri njegovih građana, koja će dodatno unaprijediti poslovni ambijent za strane investicije i projekte, koje treba usmjeriti interesima onih koji svojim radom stvaraju i žive od njega.

"Partnerstvo sa stranim investitorima je obaveza svih. Do sada najmanje na tom planu su uradili lokalna samouprava i Vlada Crne Gore. Ne smije se više dozvoliti takav nemaran odnos, ali i sumnjivo ponašanje čelnika Opštine Tivat, posebno u svijetlu opstrukcija i stvaranja biznis barijera. Budućnost i napredak Tivta mora se temeljiti na socijalnoj pravdi, pristojnom poslu i jednakim šansama za sve. Eto zato SNP", kazao je Samardžić.

Bonus video: