Aleksić: Diplomate da prestanu da podržavaju režim

Aleksić smatra da se Crna Gori nalazi u teškoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi, a namanje joj je potreban engleski i amerčki humor koji se svakodnevno demonstrira od predstavnika tih država
66 pregleda 10 komentar(a)
Budimir Aleksić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budimir Aleksić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2016. 18:00h

Nova srpska demokratija (NOVA) zatražila je od diplomata vodećih država NATO-a da prestanu da podržavaju režim i odustanu od miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore.

Predsjednik Političkog savjeta NOVE, Budimir Aleksić je kazao da je njihova borba protiv vlasti borba za vraćanje dostojanstva svakom stanovniku Crne Gore jer su, kako smatra, članovi aktuelne Vlade opljačkali državu i na svoje račune “pohranili” milijarde eura.

“Sa promjenom vlasti, vraćanjem otetog novca i zadovoljenjem pravde, mi ćemo imati dovoljno našeg novca da vrhunskom i novom opremom snabdijemo bolnice, škole, carinu, policiju i vojsku”, smatra Aleksić.

On je u izjavi naveo da je njihov poziv za uzdržanošću i prestankom miješanja u domaće stvari istovremeno i molba da se prestane sa uručivanjem poklona.

Američka ambasada, prema njegovim riječima, nastavlja da na "sitno korumpira” crnogorsku publiku, poklanjajući, "pred kamerama TVCG i sličnih medija, par polovnih kamiona terenaca za potrebe policije, istovremeno šireći, preko lokalne agenture, priču za naivne o nekakvoj navodno mirnoj tranziciji vlasti”.

“Ako neko misli da nije u pitanju korupcija, ponižavanje sigurno jeste, jer kako drugačije shvatiti kad ambasada Sjedinjenih Američkih Država na jednoj strani pritiska opozicione političare sklone korupciji da podrže premijera Đukanovića, a na drugoj njegovoj vladi poklanja dva polovna teretnjaka”, kazao je Aleksić.

On je dodao da je slično poniženje lokalnim “režimlijama” priredio nedavno i princ Čarls koji je, "umjesto prikladnog kurtoaznog poklona karakterističnog za njegovu državu, poklonio Vladi opremu za otkrivanje švercovanih cigara koju su primili pred kamerama."

Aleksić smatra da se Crna Gori nalazi u teškoj političkoj, ekonomskoj i moralnoj krizi, a namanje joj je potreban engleski i amerčki humor koji se svakodnevno demonstrira od predstavnika tih država.

“Tražimo od diplomata vodećih država NATO-a da prestanu da podržavaju kriminalni režim i odustanu od brutalnog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje”, naveo je Aleksić.

Bonus video: