Cupara: Pred izbore DPS radi ono što godinama nije htio

“Novosel se poslije skoro deset mjeseci ćutanja i nečinjenja prisjetio da ga je SO Tivat obavezala “da preduzima sve radnje u cilju realizacije zajedničkog projekta” izgradnje stambeno – poslovnog objekta Lukovića barake", saopštio je nosilac liste AZT Budimir Cupara
134 pregleda 3 komentar(a)
Arsenal za Tivat, Foto: Opština Tivat
Arsenal za Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 02.04.2016. 15:13h

Lista “Arsenal za Tivat” (AZT) koja će učestvovati na lokalnim izborima 17. aprila a čine je mahom bivši radnici i penzioneri ugašenog tivatskog vojnog brodogradilišta Arsenal, ocijenila je da su se predstavnici lokalnih i državnih vlasti sjetili davno datih obećanja Arsenalcima, tek u predvečerje izbora.

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Šarkić, kao i dr Snežana Matijević – nositeljka izborne liste tivatske DPS, prije dva dana “obišli” su lokaciju Lukovića barake gdje još nema ni traga od novog stambeno-poslovnog naselja sa stanovima za dio radnika Arsenala, a čija je izgradnja bila dio sporazuma Sindikata Arsenala, Vlade i Opštine kada je brodogradilište zatvoreno juna 2007.

“Novosel se poslije skoro deset mjeseci ćutanja i nečinjenja prisjetio da ga je SO Tivat obavezala “da preduzima sve radnje u cilju realizacije zajedničkog projekta” izgradnje stambeno – poslovnog objekta Lukovića barake. “Pokušaju”, kako kaže gradonačelnik “ da se riješi skoro decenijski problem Lukovića Baraka”, u obilasku lokacije, pridružio se i Bojan Šarkić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane, takođe poslije ćutanja ministra odbrane nakon tri obraćanja NVO “Arsenal” Tivat u poslednjih godinu dana. Gle čuda, i Ministarstvo odbrane se sjetilo da su i oni zaključkom Vlade starim 9 godina, imenovani za partnere u ovom poslu i da mogu riješiti stambene probleme svojih zaposlenih sa minimum deset stanova”, saopštio je nosilac liste AZT Budimir Cupara, dodajući da niko ne zna kada bi se predstavnici Vlade i Opštine pojavili na Lukovića barakama, da nije izbora u Tivtu 17.aprila.

Dodao je da broj simpatizera liste AZT konstantno raste i da je to “ozbiljna prijetnja aktuelnoj skupštinskoj većini”.

“Ne bi nas iznenadilo da u naredne dvije sedmice predstavnici Vlade obiđu i pogon Opatovo radi realizacije tačke 3. Sporazuma iz juna 2007. godine u vezi obaveze prodaje ovog pogona i podjele privatizacionih prihoda za 1.734 bivša radnika Arsenala, od čega oko 1300 njih teritorijalno pripada Tivtu. Dobro je da su se zainteresovani da riješe naše probleme. Ali, budimo na oprezu jer u prethodnih devet godina čelni ljudi naše liste su se jedini ozbiljno borili da uspije projekat Lukovića barake. Opština je to radila “na moranje”. Mnogi su imali šanse da potegnu ovo pitanje u Skupštini, ali to nijesu činili. Zar mislite da će neko drugi bolje zastupati naše interese od nas samih. Upravo su Opatovo i Lukovića barake bili razlozi za naš ulazak na političku scenu”, saopštio je AZT posdjećajući da su čelnici države i opštine, među kojima i predsjednik Filip Vujanović, mnogo puta u prazno ponavljali ta obećanja.

Bonus video: