SNP: Sporazumu se mogu dodati još neki detalji

"GO smatra da se, u veoma kratkom periodu, mogu obaviti dodatne konsultacije kako bi se u dijalogu sa svima obezbijedilo da još neki elementi”, saopšteno je nakon sjednice GO SNP
80 pregleda 23 komentar(a)
SNP, Tivat, Foto: SNP
SNP, Tivat, Foto: SNP
Ažurirano: 02.04.2016. 15:04h

Glavni odbor SNP koji je zasijedao u Tivtu smatra da u Sporazumu o uslovima za fer izbore o kome su se skoro usaglasili DPS i dio opozicije, mogu obezbjediti još neki detalji neophodni za što potpuniju kontrolu izbornog procesa.

Premijer Milo Đukanović poslao je juče liderima URA, SDP i Demosa, Žarku Rakčeviću, Ranku Krivokapiću i Miodragu Lekiću predlog usaglašenog Sporazuma o uslovima za fer izbore. Nacrt tog sporazuma formalno je dostavljen i SNP, čiji je GO zasijedao u Tivtu i razmotrio taj dokument, u odnosu na svoje Polazne osnove o slobodnim izborima u Crnoj Gori koje je partija Srđana Milića definisala 31. januara.

“SNP se od početka zalagao za dijalog kojim bi se obezbijedilo da svi učesnici političkog života iskažu svoja stanovišta, vezano za ova pitanja. Upoređivanjem pomenuta dva dokumenta, GO konstatuje da je značajan dio onoga za šta smo se od početka zalagali uključen u pomenute akte. GO smatra da se, u veoma kratkom periodu, mogu obaviti dodatne konsultacije kako bi se u dijalogu sa svima obezbijedilo da još neki elementi neophodni za što potpuniju kontrolu izbornog procesa budu sastavni dio posebnog pravnog akta, koji će biti usvojen u Skupštini Crne Gore”, saopšteno je nakon sjednice GO SNP koji je konstatovao da ta partija “zahvaljujući svojim stručnim resursima i infrastrukturi, može dati značajan doprinos kontroli izbornog procesa, odnosno obezbjeđivanju uslova za fer i slobodne izbore, koji su primarni interes građana Crne Gore.”

SNP će u daljem dijalogu na tu temu sa svim učesnicima političkog života u državi predstavljati predsjednik SNP-a Srđan Milić i predsjednik Kluba poslanika Aleksandar Damjanović.

Bonus video: