Kolašin dobio izbornu komisiju: Vlast prihvatila Popovićevu

Odbornik SDP, koja u Kolašinu sa DF i SNP čini vlast, Bojan Zeković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ”DPS odsutao od inicijalnog predloga”
71 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Čitalac reporter
Kolašin, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 02.04.2016. 11:02h

Više od godinu i po nakon zakonskog roka, predstavnici kolašinske vlasti i opozicije imenovali su Dragicu Popović (DPS) za predsjednicu Izborne komisije.

Prolongiranje je izazvalo insistiranje opozicionog DPS, ali najjače partije da predsjednik bude Zoran Vlahović. Taj predlog je odbijala skupštinska većina, jer je, kako su više puta navodili, Vlahović učinio sve da opstruira izborni proces na lokalnim izborima 2014. godine, odnosno da verifikuje da je njegova stranka izgubila vlast.

Vlahović je u prošlom mandatu bio na toj funkciji.

DPS je za tu funkciju predložio svoju odbornicu - Popovićevu, pa je OIK konačno i imenovana prije dva dana.

Odbornik SDP, koja u Kolašinu sa DF i SNP čini vlast, Bojan Zeković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ”DPS odsutao od inicijalnog predloga”.

“To pokazuje i da je dobro što je skupština istrajala na stanovištu da povjerenje ne mogu dobiti oni koji su dokazano kršili zakon i onemogućavali pola godine konstituisanje te iste skupštine. To što je DPS na razne načine prinuđen da se odriče onih koje je podsticala da krše zakone zarad partijskih interesa dobro je za ukupne demokratske procese”, rekao je Zeković.

Predsjednik kolašinskog DPS-a Milosav Bato Bulatović kaže da nikada ne bi odustali od inicijalnog predloga, već da je Vlahović kazao da ne želi više da bude na čelu OIK. On je to nedavno Bulatoviću i pismeno obrazložio.

Vlahović tvrdi da je takvu odluku donio da ne bi komplikovao situaciju - i za DPS i za grad.

“Nijesam želio više da prolongiram situaciju u kojoj je nemoguće formirati OIK, jer predsjednica Opštine Željka Vuksanović ima nešto protiv mene, pa sam Bulatoviću napisao pismo.

Bonus video: