Berane: Živković nakon pauze glasao za izvještaj o radu predsjednika opštine

Jedan odbornik DPS nije bio na sjednici, a odbornik koalicije "Zdravo Berane" Velimir Đurišić (DF) bio je uzdražan nakon verbalnog sukoba sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem (SNP)
93 pregleda 7 komentar(a)
SO Berane, sjednica, Foto: Tufik Softić
SO Berane, sjednica, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 31.03.2016. 18:20h

Redovna sjdenica lokalnog parlamenta u Beranama prekinuta je danas nakon što je u kasnim popodnevnim satima, u ponovljenom glasanju, usvojen izvještaj o radu predsjednika opštine i funkcionisanju organa lokalne uprave za prošlu godinu.

U prvom glasanju ishod je bio neriješen, 16:16, nakon što su dva odbornika vladajuće koalicije "Zdravo Berane", Milovan Živković i Velimir Đurišić ostali uzdržani i nijesu podržali izvještaj.

Tada je predsjednica Odbora za statut i propise Vida Ivanović (DF )zatražila pauzu radi daljih konsultacija i tumačenja propisa u vezi sa takvim ishodom glasanja.

Ponovljeno glasanje obavljeno je poslije skoro tri sata da bi se završilo 17:16 u korist koalicije "Zdravo Berane", a odbornik ove koalicije Milovan Živković ovog puta je glasao za izvještaj.

Odnos snaga u lokalnom parlamentu u Beranama od promjene vlasti prije dvije godine bio je samo jedan odbornik više za kolaiciju "Zdravo Berane" (SNP – DF) od Demokratske partije socijalista.

Jedan odbornik DPS danas nije bio na sjednici, a odbornik koalicije "Zdravo Berane" Velimir Đurišić (DF) bio je uzdražan nakon verbalnog sukoba sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem (SNP).

Sjednica lokalnog parlementa je trebalo da ima čak 32 tačke dnevnog reda, a režimski mediji su već danima spekuliusali da će lokalna vlast pasti zbog unutrašnjih neslaganja u koailiciji "Zdravo Berane".

Predsjednik Skupštine opštine Goran Kiković (DF) nije precizirao kada će sjednica biti nastavljena.

Bonus video: