Gojković: Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Opštine Herceg Novi

Iako je uvjeren da bi njegovo razrješenje ponovo “oborio” Upravni sud, “jer se ništa suštinski nije izmjenilo”
8 komentar(a)
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.03.2016. 13:33h

Nikola Nikša Gojković danas je obavijestio SO Herceg Novi, da podnosi ostavku na dužnost predsjednika Opštine. Podsjećamo da je Upravni sud Crne Gore poništio odluku o njegovom razrješenju.

“Ovim putem podnosim neopozivu ostavku na dužnost Predsjednika Opštine Herceg Novi, na koju sam izabran 02.02.2015. godine i o tome obavještavam Skupštinu, da to, u skladu sa odredbama člana 60. stav 2. Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 62. stav 2. Statuta Opštine Herceg Novi, konstatuje svojom odlukom”, navodi se u današnjem saopštenju Nikole Nikše Gojkovića.

Odbornici SO Herceg Novi na sutrašnjoj vanrednoj sjednici raspravlajće o samo jednoj tački dnevnog reda : Predlog Odluke o razriješenju predsjednika Opštine Herceg-Novi.

“Namjerno sam sačekao, da ostavku podnesem nakon što se zakaže sjednica Skupštine sa dnevnim redom o mom ponovnom razrješenju funkcije predsjednika Opštine, pošto je prvi pokušaj, da se to učini, kao nezakonit, bio neuspješan, da bih tim autore pogroma na moju ličnost, gdje svrstavam sve odbornike vladajuće koalicije DPS-a i Izbor-a, koji su dozvolili nezakonitost u mom slučaju, doveo u situaciju, da sami sebi „uskoče u usta“, javno tvrdeći, da ja nakon Presude Upravnog suda više nijesam predsjednik Opštine i da Opština ima samo jednog predsjednika, Natašu Aćimović. Odgovor na pitanje, zašto bi me sada razrješavali ako nijesam predsjednik Opštine, dovoljno govori, kakav je značaj onoga što oni pričaju”, naveo je Gojković.

U saopštenju dostavljenom medijima Gojković ističe da je vladajuća koalicija odustala od ranijih razloga koje su naveli kao razlog razrješenja , i sada su “izmišljeni novi, ali su i oni van kruga koje propisuje Zakon o lokalnoj samoupravi, da bi se Predsjednik Opštine mogao razrješiti”.

Iako je uvjeren da bi njegovo razrješenje ponovo “oborio” Upravni sud, “jer se ništa suštinski nije izmjenilo”.

“Ocjenjujući da su dosadašnje presude koje je taj Sud donosio, sasvim dovoljno javno iskompromitovale rad i ponašanje vladajuće većine u Skupštini, zaključio sam, da bi to bilo sa stanovišta racionalnosti, suvišno, pa sam odlučio da to ovom ostavkom prekinem”, naveo je Gojković.

“Nemam razloga da se kajem što sam u svojoj društvenoj aktivnosti na nivou Opštine, krenuo zajedno sa ljudima sa kojima se danas duboko ne slažem po većini pitanja od javnog interesa, jer sam to učinio u najboljoj namjeri i u iskrenoj vjeri, da to radim za dobro moje lokalne zajednice i mojih sugrađana. Očigledno sam se prevario, ali ljudski i hrišćanski je griješiti, pa se nadam, da će mi građani, koji su vjerovali u mene, oprostiti, a ja ću uraditi sve da grešku ne ponovim i da kroz dalju aktivnost u društvu opravdam njihovo povjerenje”, zaključuje se u7 saopštenju Nikole Nikše Gojkovića.

Bonus video: