DF: Glavni izvor nepovjerenja u Crnoj Gori je premijer Đukanović

Ne može Milo Đukanović da bude premijer vlade, kako je oni nazivaju izbornog povjerenja, jer je on izvor svih izbornih nepovjernja i simbol korupcije u Crnoj Gori”,
62 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2016. 11:44h

Organi konstituenata Demokratskog fronta (DF) i Predsjedništvo tog političkog saveza brzo će donijeti odluke koje će biti adekvatan odgovor na potpisivanje sporazuma dijela opozicije sa Demokratskom partijom socijalsta (DPS), kazao je funkcioner DF-, Milutin Đukanović.

On smatra da je glavni izvor nepovjerenja u Crnoj Gori premijer Milo Đukanović.

"Ne može Milo Đukanović da bude premijer vlade, kako je oni nazivaju izbornog povjerenja, jer je on izvor svih izbornih nepovjernja i simbol korupcije u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da je potpisivanje sporazuma o vladi izbornog povjerenja sklapanje nove koalicije manjeg dijela opozicije sa Vladom premijera Mila Đukanovica.

"Nije prirodno da neko izađe na izbore 2012. godine kritikujući tu vladu, koja je ustvari vlada kontinuiteta 26-27 godina, i da je posle tri godine spreman da uđe u tu vladu", ocijenio je Đukanović.

Nije, kako je kazao, u redu da neko ko je dobio mandate od građana na glasovima protiv Đukanovića sad sklapa koaliciju sa premijerom.

"To je za nas neprihvatljivo. Nevjerovatno je što se te političke organizacije koje hoće da naprave koaliciju sa DPS-om nijesu ni bunili protiv te vlade, niti su smatrali da ima bilo kakvih problema, jednostavno su utrčli posle protest DF-a koji je pokazao kolike su slabosti te vlade, otrčali su da spašavaju aktuelni režim Mila Đukanovića”, naveo je Đukanović.

On je dodao da se to kosi sa elementarnim političkim i demokratskim načelima.

"DF je pokazao koliko je ovaj režim slab i umjesto te opozione stranke, koje sad pregovaraju o potpisivanju koalicije sa premijerom, umjesto da podrže DF u borbi protiv DPS-a, nažalost oni su stali na stranu DPS”, kazao je Đukanović.

On je poručio da će DF vrlo brzo donijeti određene odluke.

"U svakom sučaju nećemo dozvliti da tako olako prođe manipuacija voljom građana”, poručio je Radunović.

Bonus video: