Lekić: Pozitivna neće biti dio opozicionog tima

"Pozitivna Crna Gora je svakog momenta uključena u dio pregovora i u dio razgovora kao i u rešenje koje će biti konačno završeno u smislu Sporazuma biće krucijalno za sve nas", rekla je Jasavić
76 pregleda 97 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2016. 17:54h

Pozitivna Crna Gora sasvim izvjesno neće biti dio opozicionog tima koji bi, ako dođe do sporazuma, kroz državne institucije učestvovao u kontroli izbornog procesa, poručio je lider Demosa, Miodrag Lekić.

On je kazao da nema nema namjeru da se bavi izjavama poslanice Pozitivne Azre Jasavić "i uzrocima njenog sve nekontrolisanijeg stanja koje dobija dimenzije javne nepristojnosti i agresivnosti“.

"Dobronamjerno želeći da poslanici Jasavić neko pomogne u ovom trenutku, uzdražaću se i od ocjene da se radi o javnoj manifestaciji ličnog nevaspitanja“, dodao je Lekić.

On je naglasio da Pozitivna ne učestvuje u aktuelnom sastavljanju mogućeg sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, niti je neko iz opozicije konsultuje s tim u vezi.

"Drugo, Pozitivna sasvim izvjesno neće biti dio opozicionog tima koji bi, ako dođe do sporazuma, učestvovao kroz državne institucije u kontroli izbornog procesa“, kazao je Lekić.

To je, kako je naveo, shodno pravilima političkog sistema, jedini mogući ishod.

"On nema ni kazneni niti pedagoški karakter, već je samo direktna i logična posljedica izbora Pozitivne da spriječi pad 40 vlade Mila Đukanovića, glasajući povjerenje toj vladi, čime je ta stranka postala formalni i suštinski dio vladine većine u parlamentu“, rekao je Lekić.

On je kazao da te dvije javne činjenice „nijesu u vezi sa personalnim karakteristikama Jasavić“.

"Koje zato nisam nikada komentarisao, pa bih predložio pomentoj poslanici da shodno pravilima javne pristojnosti dalje tretira temu statusa svoje partije bez personalnih kvalifikacija, makar one i dalje bile beznačajne i besmislene“, dodao je Lekić.

Jasavić: Apsurdno je misliti da nećemo biti dio Vlade izbornog povjerenja

Poslanica Pozitivne Azra Jasavić ponovila je da je apsurdno misliti da ta stranka neće biti dio Vlade izbornog povjerenja.

"Pozitivna Crna Gora je svakog momenta uključena u dio pregovora i u dio razgovora kao i u rešenje koje će biti konačno završeno u smislu Sporazuma biće krucijalno za sve nas", rekla je Jasavić.

A Pozitivna, tvrdi Jasavić, sve informacije o političkom Sporazumu dobija i od vlasti i od opozicije.

"Ko je to? To su svi oni koji su spremni da odgovorno se bave pitanjem parlamentarnog dijaloga. Je li to DPS? To su svi oni pored naših kolega iz opozicije i kolege iz vlasti".

Jasavić se prethodno obrušila na lidera Demosa Miodraga Lekića kao i predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića. Prvog zato što je juče rekao da Pozitivna u novu vladu može samo kao stranka vlasti.

"Iako ovaj vječiti kandidat za politički Olimp u ovu Vladu ne bi ušao bez plana Pozitivne sada dijeli lekcije ko može a ko ne može u vladu. On je najbolji primjerak političkog inžinjeringa DPS-a i DF-a".

Krivokapića je prozvala jer nije pristao na njihov zahtjev da zakaže hitan kolegijum zbog formiranja novog poslaničkog kluba koji čine dva poslanike URE I Nik Đeljošaj iz Albanske alternative.

"Sprovodeći pravno nasilje u Skupštini odlazeći predsjednik Parlamenta pokazuje da nije dostojan funkcije, jer svojim postupcima urušava i sebe i ugled Parlamenta".

Bonus video: