SDP: Da li DPS bojkotuje parlament po direktivi Jedinstvene Rusije?

U svakom slučaju,u SDP-u smatraju da će to značajno oštetiti dinamiku premijerskog sata, "jer su pitanja DPS-a uvijek posebno opterećivala premijera i komplikovala mu ionako tešku situaciju
50 pregleda 9 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 30.03.2016. 13:42h

Nakon bojkota vladinih predloga zakona čije povlačenje iz procedure je tražila, DPS se odlučila i na bojkot premijera i instituta premijerskog sata, saopšte3no je iz SDP.

"Nejasno je zašto se nakon Demokratskog fronta i DPS odlučila na bojkot parlamenta, ukoliko nije u pitanju direktiva iz Jedinstvene Rusije sa kojom i Nova srpska demokratija i DPS imaju sporazume u cilju zaustavljanja, odnosno ubrzavanja NATO integracija", kazali su iz SDP-a.

Oni su dodali i da je moguće da je razlog banalan - "što usljed odsustva premijera potpredsjedniku Simoviću nije na vrijeme javljeno šta treba da pita".

U svakom slučaju,u SDP-u smatraju da će to značajno oštetiti dinamiku premijerskog sata, "jer su pitanja DPS-a uvijek posebno opterećivala premijera i komplikovala mu ionako tešku situaciju".

"Kako kroz premijerski sat i poslanička pitanja, tako i kroz kritički odnos prema zakonodavnim inicijativama Vlade, DPS je značajno doprinosila ukupnoj, a posebno kontrolnoj ulozi Skupštine. Svojom nepristarsnošću i objektivnošću poslanici DPS-a na taj način čine i samu Vladu boljom, ukazujući na njene nesavršenosti, pa očekujemo da će bojkot brzo prestati", kazali su u SDP-u.

Bonus video: