Šta je Mujović pisao Đukanoviću

Abazović pita i zašto Vlada štiti vrh Uprave policije
83 pregleda 24 komentar(a)
premijerski sat, Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
premijerski sat, Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.03.2016. 14:31h

Nezavisni poslanik Dritan Abazović traži da Milo Đukanović otkrije o čemu mu je u pismima koja su nestala iz policije pisao Veselin Mujović, optuženi da je od Svetozara Marovića na prevaru uzeo 890.000 eura, kako bi navodno podmitio tužioce.

Abazović će Đukanovića, koji će u petak odgovarati na pitanja poslanika, pitati zbog čega Vlada štiti vrh Uprave polcije.

"Zbog čega se Vlada ponaša zaštitnički prema članovima Uprave policije i da li uopšte, i kada, namjerava da pokrene postupak razrješenja direktora policije (Slavka Stojanovića) i visokih policijskih službenika čije je obavljanje funkcije derogirano aferama, a ujedno i najnovijom aferom koja je podrazumijevala nestajanje dijela dokazne dokumentacije iz predmeta 'Mujović'”, navodi se u pitanju Abazovića.

Abazović, takođe, pita i da li to ukazuje na direktnu umiješanost pojedinih članova Vlade u tim aferama.

"S obzirom na to da smo imali prilike da saznamo da se dio nestalog dokaznog materijala ticao korespodencije osumnjičenog Mujovića i premijera, da li mislite da je javnost potrebno informisati o sadržaju tih pisama, kako bi zadržali ugled države i funkcije koju sticajem okolnosti obavljate”, navodi se u pitanju.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić pitaće premijera koliki iznos je država naplatila iz stečajnih postupaka dužnika za KAP, Željezaru, Rudnike boksita, Fabriku elektroda, Mi Rai, Lenku, Melagonia Primorku kojima je u periodu od 2010. do 2014. platila garancije u ukupnom iznosu od 181.124.519 eura.

Poslanik SDP-a Izet Bralić će Đukanovića pitati na koji način vlada planira da rješava probleme u zdravstvu.

Bonus video: