Babačić: Postalo uobičajeno da partije koje nijesu izlazile na izbore iznose stavove o tome šta treba uraditi

Babačić je dodala da Pozitivna poručuje onima koji "šetaju iz stranke u stranku i to ističu kao jedini način opozicionog djelovanja", da je Pozitivna Crna Gora odgovorna stranka koju pokreću djela i promišljene odluke a ne davno prevaziđena populistička retorika
171 pregleda 28 komentar(a)
Almira Babačić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Almira Babačić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 28.03.2016. 17:00h

Članica Predsjedništva Opštinskog odbora Bar Almira Babačić kazala je da je postalo uobičajeno da partije koje nikada nijesu izlazile na izbore, i njihovi predstavnici, koji nisu ničim zaslužili podršku građana i pažnju medija, iznose stavove o tome šta treba uraditi ili tačnije, ko šta treba da uradi.

"Krađa i otimanje mandata od drugih partija je jedina njihova legitimacija. Stoga niti je politički odgovorno niti pristojno da oni koji nemaju nikakavu izbornu legitimaciju niti glasače i koji su krađom mandata od drugih partija postali stranke u lokalnim i državnom parlamentu, dijele političke lekcije Pozitivnoj i našim glasačima. Istina je da naši glasači nijesu dali podršku dosadašnjoj vlasti, ali isto tako nisu glasali ni za to da anti-državne partije uvode anarhiju u cjelokupan politički život", kazala je Babačić.

Ona je dodala da Pozitivna Crna Gora u Baru nema misiju da spašava bilo koga osim grada i građane od nefunkcionalne vlasti i retrogradne opozicije, koja bi taj grad i čitavu Crnu Goru pokrenula na gore, a ne na bolje.

"Ovo iz razloga što Pozitivna ne vidi veliku razliku između onih koji su 19 godina dio vlasti i onih kojima je drugo ime neodgovorna i neuspješna opozicija. Znamo da te i takve opozicionare, brine to što je Pozitivna poremetila njihov plan pa nijesu uspjeli da po dobro oprobanim nelegitimnim sredstvima naprave dogovor, za razliku od Pozitivne koja je prihvatila odgovornost da uđe u vlast i radi konačno i isključivo u interesu građana", kazala je Babačić.

Babačić je dodala da Pozitivna poručuje onima koji "šetaju iz stranke u stranku i to ističu kao jedini način opozicionog djelovanja", da je Pozitivna Crna Gora odgovorna stranka koju pokreću djela i promišljene odluke a ne davno prevaziđena populistička retorika.

"Za razliku od njih, koji su u politiku ušli da bi rješavali svoja egzistencionalna pitanja, budući predsjednik Skupštine opštine Bar je ostvareni privrednik što zna svaki Baranin, i u politiku je ušao da bi mijenjao sistem na bolje. Prema tome, uradite ono što demokratija nalaže. Prvo, imajte elementarne pristojnosti i izađite na izbore, pokažite izborni legitimitet, pa tek onda možete sebi dati za pravo da ravnopravno razgovarate sa partijskim predstavnicima koji nesumnjivo imaju demokratski kapacitet zaslužen na izborima", zaključila je Babačić.

Bonus video: