Abazović: Manjinski narodi da ne služe za političku trgovinu

Kako je rekao, područja gdje žive manjinski narodi danas u Crnoj Gori, najsiromašnija su u zemlji
16 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Printscreen (YouTube)
Dritan Abazović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 28.03.2016. 13:49h

Situacija, u kojoj manjinski narodi služe za potkusurivanje i političku trgovinu, mora da se promijeni, poručeno je iz Građanskog pokreta URA.

Potpredsjednik Dritan Abazović, saopštio je da je URA najiskreniji prijatelj manjinskih naroda u Crnoj Gori.

Kako je rekao, područja gdje žive manjinski narodi danas u Crnoj Gori, najsiromašnija su u zemlji.

Prema njegovim riječima, URA će se zalagati da to tako više ne bude, da sudbina svih naroda bude zaista vezana za sudbinu Crne Gore na pravedan način, što trenutno nije slučaj.

„Mi mislimo da manjinski narodi ne treba da budu zaštićeni samo formalno i kroz zakone. Mi mislimo da današnja situacija, u kojoj manjinski narodi služe za potkusurivanje i političku trgovinu, mora da se promijeni“, saopštio je Abazović.

Prema njegovim riječima, nije bitno koliko je neki narod zastupljen brojčano u Crnoj Gori. „Mi se zalažemo za zemlju gdje će svi imati jednaka prava, jednako biti inkorporirani bez ikakvih razlika i u institucije sistema i u ekonomski razvoj Crne Gore“.

„Najveća prednost Crne Gore, na koju smo ponosni, jeste njena nacionalna raznolikost. Učinićemo da ona bude funkcionalna u svakom smislu i da ne bude, kao što je do sada bio slučaj, predmet raznih trgovina“, kazao je Abazović.

Bonus video: