Dvodnevni sajam "Ukusi tradicije": Mušterije prepoznaju kvalitet

Dvadesetak izlagača će još danas u “Mall of Montenegro” nuditi tradicionalne proizvode
2 komentar(a)
Sajam Ukusi tradicije, štand Kovačevića, Foto: Milica Đurović
Sajam Ukusi tradicije, štand Kovačevića, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 26.03.2016. 20:12h

Vikend sajam “Ukusi tradicije” trajaće još danas u tržnom centru "Mall of Montenegro". Na sajmu koji je otvoren danas učestvuje oko 20 izlagača koji nude tradicionalne crnogorske proizvode među kojima su med, masline, vino, rakija, sirevi i pršuta.

Organizator sajma je kompanija "Đoković", a cilj organizovanja sajma je da građanima prenese duh starih vremena i predstavi proizvode nastale na tradicionalan način.

Jedan od izlagača, Usnija Peković iz Bara zadovoljna je organizacijom i prodajom na sajmu. Porodica Peković se u Mrkojevićima bavi stočarstvom i organskim maslinarstvom. Na njihovom štandu su pored maslinovog ulja i suvih smokava nudili više vrsta maslina u različitim kombinacijama začina i marinada, kao i neke punjene sirom.

"Iako su veliki troškovi, ko radi može i da zaradi. Potrebno je brižljivo odabrati najbolje proizvode, a kupci će prepoznati kvalitet", rekla je Pekovićeva.

Med i proizvodi od meda specijalnost su gazdinstva Kovačević iz Brežina u Lješanskoj nahiji. Vesna Kovačević je čest učesnik na podgoričkim sajmovima, na kojima je stekla stalne mušterije. U njihovoj ponudi se mogao naći med, suvo voće u medu, domaće vino i rakija, kao i likeri sa medom.

Trgovali i pojeli 70 patišpanja

Na zelenoj pijaci u Gintašu juče je podijeljeno oko 70 patišpanja na manifestaciji koju je organizovala Turistička organizacija Podgorice. "Pijačni dan uz patišpanj" je po prvi put organizovan u cilju afirmacije zelene pijace.

Kupce je uveseljavao muzički orkestar "Zvuci sa Ribnice", dok su djevojke u narodnim nošnjama služile patišpanj, pomalo zaboravljeni crnogorski kolač.

Manifestacija je, prema saopštenju Turističke organizacije, prva u nizu događaja kojima će obilježiti deset godina nezavisnosti.

Bonus video: