Ivanović krenuo na Bečića

Kontrolori Agencije će narednih dana posjetiti centralu Demokrata kako bi izvršili uvid u dokumentaciju i način čuvanja ličnih podataka
450 pregleda 26 komentar(a)
Aleksa Ivanović, Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Ivanović, Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2016. 18:34h

Kontrolori Agencije za zaštitu ličnih podataka naredne sedmice će provjeriti da li su Demokrate povrijedile privatnost građana Tivta kada su javno objavili izbornu listu sa matičnim brojevima kandidata za odbornike i građana koji su ih podržali.

To je odlučio Savjet Agencije na jučerašnjoj sjednici, prihvativši time inicijativu člana Alekse Ivanovića.

Kontrolori Agencije će narednih dana posjetiti centralu Demokrata kako bi izvršili uvid u dokumentaciju i način čuvanja ličnih podataka. Ovo je prvi put da Agencija kontroliše neku partiju, a prošle godine su uglavnom vršili nadzor mogućih zloupotreba kamera za nadzor objekata.

“Vijestima” je u partiji Alekse Bečića rečeno da su, saopštavajući da će bojkotovati lokalne izbore, objavili imena odborničkih kandidata i onih koji su ih podržali. Oni su, navode Demokrate, dali saglasnost da se javno objave njihovi podaci. “Bilo koji inspekcijski nadzor može potvrditi samo istinu da Demokratska Crna Gora poštuje zakone i na zakonima zasnovane slobode i prava građana”, saopšteno je “Vijestima”.

Bonus video: