Pajović optužio Krivokapića za nasilje, traži da se povuče

"Skupština je čekala skoro tri mjeseca da bi se popunilo poslaničko mjesto iz redova SDP-a. U slučaju Pozitivne čekalo se cijelih 24 sata"
82 pregleda 71 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2016. 21:45h

Pozitivna Crna Gora jedinstvena je u stavu da predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, treba da napusti tu funkciju, ponovio je predsjednik te partije, Darko Pajović, navodeći da vjeruje da će sporazum vlasti i opozicije uskoro biti potpisan.

Pajović je dodao da se njegova partija ne priklanja ni vlasti, ni opoziciji.

"Zato smo platili debelu političku cijenu, ali to je ono što smo obećali građanima. Oni koji su nas osuđivali, sad drže u ruci ono što je počela Pozitivna", poručio je on, gostujući u emisiji "U centar" na RTCG.

Pajović je, kako prenosi Mina, ponovio da vjeruje da će doći do sporazuma vlasti i opozicije.

"To je skoro pa gotova stvar", kazao je Pajović, dodajući da će se to desiti vrlo brzo.

On, ipak, nije želio da precizira mogući datum potpisivanja sporazuma.

On je ocijenio da je predsjednik Skupštine, Krivokapić, zloupotrijebio položaj. "Neću ulaziti u njegove političke kalkulacije".

"Skupština je čekala skoro tri mjeseca da bi se popunilo poslaničko mjesto iz redova SDP-a. U slučaju Pozitivne čekalo se cijelih 24 sata. Toliko o njegovoj principijelnosti. Ta vrsta skupštinskog nasilja mu neće proći. Niti ga može spasiti onoga što je demokratija. Standard je da se povučete ako nemate većinu“, naveo je Pajović.

Pajović je kazao da će Pozitivna uvijek biti opozicija miješanju Rusije u spoljnopolitičke procese.

On je naglasio da je najvažniji spoljnopolitički put Crne Gore učlanjenje u NATO.

"Opozicija za 27 godina nije uspjela ništa. Nemamo namjeru da pripadamo neuspješnoj opoziciji“, kazao je Pajović.

"Nakon 27 godina uspjeli smo da otvorimo vrata Vlade za opoziciju. I to ne bilo kako, nego vrata četiri ključna resora. Uspjeli smo da riješimo problem vođe specijalnog policijskog tima za 15 dana“, rekao je Pajović.

Bonus video: