DPS Nikšić: Pojedini politički subjekti i NVO-i brutalno falsifikuju činjenice

Pojavljivanje, kako ističu iz DPS-a, „tzv. boraca za pravo i socijalnu pravdu“ u ulozi zaštitinika onih kojima prava ničim nijesu uskraćena govori o njihovoj namjeri, političkom kapacitetu i poznavanju zakona
41 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.03.2016. 15:32h

Nikšićki Opštinski odbor Demokratske partije socijalista dao je puno podršku lokalnoj upravi u nastojanju da uvede red po pitanju regulisanja stanarskih prava za stambene jedinice koje su u vlasništvu Opštine, a sve u skladu sa zakonskim propisima.

“Pojedini politički subjekti, pa i neke nevladine organizacije, posljednjih dana pribjegavaju najbrutalnijem vidu falsifikovanja činjenica zarad kratkoročnog bljeska iz političke anonimnosti vršeći klasičnu zloupotrebu pojedinih porodica koje žive u zgradama za raseljena lica u naselju Humci, iako se radi o minornim van parlamentarnim političkim grupacijama koje ne zaslužuju ni da im se ime pomene”, stoji u saopštenju OO DPS-a.

Oni ističu da nije riječ o bilo kojoj vrsti pritiska, niti o bilo kakvom oduzimanju stanova već da se radi o poštovanju zakona sa ciljem sprječavanja bilo kakvih zloupotreba.

“Ono što daje otužnu sliku ovoj priči jeste političko manipulisanje korisnicima stanova i pokušaj da se na ovom slučaju steknu bezvrijedni politički poeni. I to od strane onih koji nemaju niti svoj program niti podršku građana, niti su se bilo kad dokazali u političkoj utakmici, već iz anonimnosti žele izaći na račun onih kojima je Opština i Država Crna Gora pružila ruku i utočište kada im je to bilo najpotrebnije”, navodi se u saopštenu za javnost.

Pojavljivanje, kako ističu iz DPS-a, „tzv. boraca za pravo i socijalnu pravdu“ u ulozi zaštitinika onih kojima prava ničim nijesu uskraćena govori o njihovoj namjeri, političkom kapacitetu i poznavanju zakona.

“Svima je jasno šta stoji iza priče mladih ‘udarnika’, koji nadamo se, napokon nađoše grupaciju u kojoj mogu biti prvi među prvima, kad to ne uspješe u našoj partiji, nudeći sebe da vode jednu ozbiljnu organizaciju kao što je Savjet mladih DPS-a Crne Gore i to da im se obezbijedi mjesto bez prethodnih procedura. Takvi, koji ne mogaše dobiti mjesto u našoj partiji, pa nakon izvjesnog tumaranja i mijenjanja političkih ođela, konačno na račun priče bez utemeljenja nađoše svojih 45 sekundi u udarnim terminima. No, uostalom, oni su u ovoj priči samo statisti koji su pokušali biti glavni junaci, ali rad Lokalne uprave u skladu sa zakonom i načelima socijalne pravde u tome ih osujeti”, zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: