CDU: Veća pažnja očuvanju prostora i zapošljavanju Tivćana

CDU smatra da Tivat ne osjeća puno koristi od velikih razvojnih i investicionih projekata u toj opštini
5 komentar(a)
Neven Staničić, Foto: CDU
Neven Staničić, Foto: CDU
Ažurirano: 24.03.2016. 14:14h

Izborni program CDU za lokalne izbore u Tivtu u fokusu ima tri odrednice: prostor, zapošljavanje i viziju razvoja- saopštila je juče ta stranka.

Nosilac liste te partije i potpredsjednik CDU Neven Staničić podvukao je da Tivćani treba da učestvuju u definisanju i planiranju upotrebe prostora u opštini.

“Ne treba da budemo nijemi posmatrači ili samo formalni učesnici raznih javnih rasprava oko projekata kojima neko drugi kroji planove o našem prostoru u našem Tivtu. Ne treba nam oštra predizborna retorika, isprazne prijetnje i optužbe - već konkretna, djelotvorna i uvjerljiva rješenja koja će nas učiniti učesnicima u procesu donošenja odluka o našem prostoru u našoj opštini.”- istakao je Staničić podvukavši da “Tivćani, prije svih drugih, treba da osjete neposredne koristi od velikih razvojnih projekata.”

On je dodao da pored stranih investitora, treba unapređivati i uslove za razvoj domaćih malih i srednjih preduzeća i agencija.

“Zapošljavanje mora biti prvi prioritet, naročito kada se radi o mlađoj populaciji. Tivćanima treba Tivat koji će im otvarati šanse za rad i za lični i porodični napredak. Posao za svakog Tivćanina je cilj koji odslikava suštinu našeg pogleda na razvoj grada i Opštine.”-kazao je Staničić istakavši da bi oba prethodna cilja bila postignuta, Tivtu je prvenstveno potrebno dugoročno planiranje.

“Mora se znati kakav Tivat želimo za pet, deset ili dvadeset godina. Neophodna je vizija razvoja, sa jasnim odrednicama: Tivat kao primorska opština okrenuta turizmu, očuvanju prirodnog blaga, ljepote naše Boke, naše kulture i baštine. Tivat kao uspješna zajednica ljudi raznih vjera i nacija, ujedinjenih u želji da učestvuju u stvaranju modernog Tivta i da i time doprinesu razvoju naše Crne Gore.”- zaključio je nosilac izborne liste CDU.

Bonus video: