Potpisan koalicioni sporazum: Formirana nova vlast u Baru

"Danas je dobar dan za našu opštinu, okončan je period političke nestabilnosti, definisali smo skupštinsku većinu koja će raditi za dobro svih građana, u naredne dvije godine imaćemo dobre rezultate i u javnoj upravi i u javnim preduzećima", istakao je Mićo Orlandić
109 pregleda 78 komentar(a)
Bar nova oalicija, Foto: Radomir Petrić
Bar nova oalicija, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.03.2016. 12:10h

Od danas vladajuću koaliciju u Baru čine DPS, SD, PCG i BS, a SDP je opozicija: predsjednici barskih odbora DPS, SD, PCG i BS Branka Nikezić, Mićo Orlandić, Radomir Novaković Cakan i Munib Ličina potpisali su koalicioni sporazum o zajedničkom političkom djelovanju u Opštini Bar od 2016-2018, čime je i zvanično formirana nova barska vlast.

"Koalicija DPS i SDP u Baru, koja je trajala 18 godina, prekinuta je sjednicom Skupštine Crne Gore na kojoj je SDP bio protiv Vlade i danas smo svjedoci da ta koalicija više ne postoji ni u Baru. Nastavićemo da realizujemo ono što smo započeli i planirali, ono što je zacrtano u ugovoru je na dobrobit cijelog Bara. Osjetio se mali zastoj što bivša koalicija nije funkcionisala, predstoji rad da se to nadoknadi. Imam veliko povjerenje u ljude koji su potpisali ovaj ugovor, da ćemo pokrenuti sve naše snage jer nas je sad u koaliciji više, četiri partije umjesto dvije, a svakako su i veća očekivanja građana. Ciljevi su nam isti, programska opredjeljenja slična. Biće prilike da se ocijeni kako radimo, neko samo radi, pa pri tome pravi i greške, neko samo daje primjedbe, a ne radi ništa. Ima propusta koje moramo zajedno popravljati", rekla je Nikezić u kancelariji barskog odbora DPS, gdje je sporazum i potpisan.

"Danas je dobar dan za našu opštinu, okončan je period političke nestabilnosti, definisali smo skupštinsku većinu koja će raditi za dobro svih građana, u naredne dvije godine imaćemo dobre rezultate i u javnoj upravi i u javnim preduzećima. Osnova ugovora je razvojna komponenta i briga o svim našim građanima uz akcenat na barske svetinje, našu multukulturalnost i multikonfesionalnost. U ove dvije godine, s obzirom na ekonomsku situaciju u državi, imaćemo konkrentne rezultate", istakao je Orlandić.

"Pozitivna Crna Gora nastavlja putem opšteg dobra svih nas, u interesu građana Crne Gore, a pogotovo Bara čija nam je dobrobit iznad svega. Ulazak PCG u lokalnu vlast je presudan momenat za grad, jer vidite da je lokalni parlament bio blokiran, da se nisu mogli ostvariti strateški interesi grada zarad nečijih političkih nadmudrivanja. Mi ulazimo u vlast da bismo pokrenuli grad, nećemo praviti razlike među građanima", naveo je Novaković.

"Nakon dužeg vremena, evo i raspleta u SO Bar. Za Bar je važno da prvi put partija manjinskih naroda ulazi u vlast, što je od izuzetne važnosti za manjinske narode. BS ima dvostruki dio odgovornosti, da pokaže odgovornost i prema manjinskim narodima i da pokaže da je za dobrobit svih građana, da njegujemo mutietničnost i multikonfesionalnost, i da grad Bar bude mjesto u kojem se svi dobro osjećaj", ukazao je Ličina.

"Čestitam potpisnicima sporazuma, očekujem da nova politička realnost omogući da izvršna vlast u Baru bude još bolja i da i dalje radimo u interesu svih građana, da ćemo ubrzati donošenje i izvršavanje odluka od dobrobiti za Bar i Barane", rekao je predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić.

Bonus video: