Damjanović: Dogovor opozicije, pa onda potpis

"Važna je kontrola mehanizama koji su do sada omogućavali prednost DPS-u, a nalaze se u djelovima izvršne vlasti, prije svega policiji, ANB-u, pojedinim direkcijama, odnosno institucijama koje “pokrivaju teren” ali i RTCG-u odnosno lokalnim javnim glasilima", kazao je Damjanović
19 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2016. 16:49h

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović izrazio je očekivanje da će, prije nego bude potpisan Politički sporazum o stvaranju uslova za fer izbore, biti organizovani razgovori unutar opozicije.

Damjanović je za "Vijesti" ocijenio da za kontrolu izbornog procesa nisu neophodna ministarska mjesta.

"Važna je kontrola mehanizama koji su do sada omogućavali prednost DPS-u, a nalaze se u djelovima izvršne vlasti, prije svega policiji, ANB-u, pojedinim direkcijama, odnosno institucijama koje “pokrivaju teren” ali i RTCG-u odnosno lokalnim javnim glasilima", kazao je Damjanović.

Širok spisak tih institucija SNP je dostavio kolegama tokom parlamentarnog dijaloga, kada su i najavili da nisu voljni da potpišu sporazum.

Šef kluba SNP juče je rekao da je SNP u dosadašnjoj fazi političkog dijaloga opozicije i vlasti, imao aktivno učešće.

"Sada je na redu finalizacija dijaloga na bazi ponuda koje su iznijete kako od strane DPS-a, tako i od strane opozicije ali i od SNP-a. Smatram da je za političku stabilnost i perspektivu društva neophodno da dođe do dogovora jer je alternativa dalja politička nestabilnost i podjele u Crnoj Gori koje neće donijeti ništa dobro političkim akterima ni građanima", kazao je Damjanović.

On je rekao da "SNP snosi svoj dio odgovornosti za postizanje dogovora o načinu kontrole izbornog procesa".

"O konkretnim modalitetima učešća u toj kontroli , SNP prevashodno treba da se dogovori sa predstavnicima ostalih opozicionih partija, koje učestvuju u dijalogu i koje stanu iza dogovora. U tom smislu očekujem unutaropozicione razgovore prije eventualnog potpisivanja bilo kakvog sporazuma", kazao je on.

Bonus video: