Miljković: „Smjena predjsednika opštine“, performans novske vlasti za 1. april

Ona je dodala da skupština treba da skrati mandat i omogući građanima da izaberu svoje prave predstavnike
223 pregleda 2 komentar(a)
Zinaida Miljković, Foto: SDP
Zinaida Miljković, Foto: SDP
Ažurirano: 23.03.2016. 16:34h

Vladajuća koalicija „DPS-IZBOR“, bez konsultacija sa aktuelnim predsjednikom opštine Nikolom Gojkovićem, zakazala je sjednicu SO Herceg Novi sa jednom tačkom Dnevnog reda - Smjena predsjednika opštine, kazala je Odbronica u SO HN i predsjednica Foruma žena SDP Herceg Novi, Zinaida Miljković

"Sjednica je zakazana za 1. april, vjerovatno simbolički da bi ovaj cirkus bio upam’en i po datumu održavanja. Nama u SDP-u nije jasno o čemu se ovdje radi, ovo će biti četvrti performans koji vladajuća većina izvodi u Skupštini od kada su prije godinu ipo došli na vlast. Smjenjuju predsjednika, koji doduše ne dolazi na svoje radno mjesto od kada je ljetos nezakonito smijenjen, niti pokazuje namjeru da ga taj posao interesuje, osim, što vodi korespodenciju sa crnogorskim pravosuđem. Da li prima platu nijesmo provjeravali", navodi se u saopštenju Miljković.

"U međuvremenu, po našem mišljenju i po odluci suda, nezakonita predsjednica svaki dan po nešto potpiše ili po nekog zvaničnika primi, i to u ime svih Novljana. Pretpostavljamo da ona platu prima redovno. Smatramo da je ova situacija i pravno i moralno problematična, a poznato je da SDP kao jedan od najaktivnijih odborničkih klubova nije prisustvovao ni jednoj sjednici skupštine na kojima su se ove epizode ukupnog cirkusa odigravale. Brine nas to sto nema reakcije upravne i radne inspekcije. Izgleda da se u svoj posao najradije ne miješaju", kazala je Miljković.

Ona je dodala da skupština treba da skrati mandat i omogući građanima da izaberu svoje prave predstavnike.

"Dosta je bilo performansa, to ne zaslužuje ni naš grad, a ni naši sugrađani", kazala je Miljković.

Bonus video: