TA: Masovni protesti ukoliko ne dođe do odgađanja izbora u Tivtu

"DPS-u izuzetno odgovara "salonski" bojkot izbora, jer je to jedini način da zajedno sa satelitima preživi izbore, i nekako "skrpi" vlast u Tivtu", kazali su iz TA
83 pregleda 19 komentar(a)
Tivat, Pine, Foto: Siniša Luković
Tivat, Pine, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.03.2016. 09:03h

Tivatska akcija (TA) još jednom upozorila je danas "podgoričku opoziciju" da ukoliko ne dođe do dogovora o odgađanju izbora u Tivtu zakazanih za 17. april "opozicija, ako to zaista jeste, ne smije da reaguje salonskim bojkotom izbora, već mora da organizuje masovne proteste u Podgorici, a potom i u Tivtu tokom cijelog izbornog dana".

"DPS-u izuzetno odgovara "salonski" bojkot izbora, jer je to jedini način da zajedno sa satelitima preživi izbore, i nekako "skrpi" vlast u Tivtu. Sporan legitimitet izbora nikada nije predstavljao problem za njih, a kamoli sada kad su izborne liste već predale dvije lokalne grupe birača, a na izborima će se sigurno pojaviti još najmanje četiri režimske stranke koje su u Tivtu formalno opozicione", saopštila je TA poručujući da ona kao lokalna lista, ima odgovornost prema opozicionim građanima Tivta "i ne može dozvoliti da zbog političkih igara na državnom nivou Tivat zadesi sudbina Andrijevice".

"Stoga će TA ukoliko danas ne dođe do dogovora o odgađanju izbora u Tivtu, a opozicija (makar DF i Demokrate) se javno ne obavežu da će pokrenuti masovne proteste u Podgorici, i u Tivtu na dan izbora morati da preda izbornu listu. To nipošto ne znači da dajemo bilo kakav legitimitet izborima u Tivtu, koji će, ukoliko ne budu odloženi, biti najneregularniji ikada. Ali, TA, za razliku od partija s centralom u Podgorici, ne može pristati na besmisleno žrtvovanje Tivta, ni na situaciju da u lokalnom parlamentu budu samo DPS i njegovi sateliti", poručila je TA.

Rok za predaju lista Opštinskoj izbornoj komisiji Tivta ističe 22.marta u 00.00 časova.

Većina stranaka, čak i onih koje se deklarativno zalažu za bojkot i odgađanje izbora, pripremile su svoje liste.

TA je kolegama iz opozicije na državnom nivou poručila da ukoliko ne dođe do dogovora o odgađanju izbora, očekuje masovne proteste opozicije.

"Bez toga, to bi značilo da su opozicione partije koje bojkotuju izbore u Tivtu zapravo radile u interesu DPS-a. Čim opozicija (makar DF i Demokrate) bude organizovala masovni protest zbog eventualnog pokušaja da se sprovedu neregularni izbori u Tivtu, TA će povući svoju listu, i pridružiti se bojkotu i protestima" saopštili su iz te građanske liste.

Bonus video: