Popović: Odlaganje izbora je neustavno nasilje

„Ja sam i najavio da neću potpisati bilo kakav sporazum stranaka koji bi išao u tom pravcu" istakao je Popović
10 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2016. 20:02h

Predsedništvo Liberalne partije Crne Gore dalo je večeras, na sjednici u Tivtu, saglasnost na izbornu listu te partije sa kojom će nastupiti na lokalnim izborima u Tivtu 17.aprila.

Listu nazvanu „LP - Svjetionik sigurne luke – Liberali Tivta“ čine 23 kandidata za odbornike, a njen nosilac je Borislav Samardžić, koordinator LP Tivta. Liberali su predstavili i svoj slogan za predstojeće izbore kao i posebnu muzičku numeru koju je za nastupajuću kampanju komponovao njihov funkcioner i poznati crnogorski kantautor Marinko Pavićević.

Popović je novinarima kazao da je LP u Tivtu obnovila rad i da očekuje da 17.aprila postigne „u najmanju ruku isti uspjeh“ koji je ta partija imala na posljednjim lokalnim izborima 2012. Liberali su tada nastupili zajedno sa nekoliko nestranačkih kandidata kao Liberalno-građanska alternativa LIGA, i osvojili jedan mandat, dok im je za drugi nedostajalo samo osam glasova.

„Liberali nikada do sada nisu bili dio lokalne vlasti Tivta. Cijenim da je sazrelo vrijeme da to postanemo i da preuzmemo odgovornost. Spremni smo na saradnju i na koaliciju sa svim procrnogorskim, proevropskim i probokeljskim snagama. Podržaćemo sve ono što je dobro urađeno u Tivtu, ali ima i puno toga za kritikovati i mi ćemo to raditi“, odgovorio je Popović na pitanje „Vijesti“ da li je LP otvorena za eventualnu postizbornu koaliciju sa DPS.

Popović je kazao da je LP apsolutno potiv mogućeg odlaganja tivatskih izbora zbog dogovora vlasti i opozicije o stvaranju tzv.ambijenta povjerenja za predstojeće parlamentarne izbore.

„Ja sam i najavio da neću potpisati bilo kakav sporazum stranaka koji bi išao u tom pravcu. Odlaganje izbora nema uporišta ni u Ustanu ni u zakonima, to je zadovoljavanje smo nekih hirova dijela opozicije i to se jedino može dogoditi u državi kakva je danas Crna Gora. To bi bilo kršenje i Ustava i zakona i ponižavanje institucije predsjednika države koji je već po zakonu, raspisao izbore“, istakao je Popović.

Galerija

Bonus video: