Ulcinj: Cungu predsjednik Opštine, Nrekić vodi Skupštinu

Cungu je na funkciji naslijedio Đeku sa kojim je već dugo politički protivnik
141 pregleda 3 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Samir Adrović
Nazif Cungu, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 21.03.2016. 15:30h

Lider Force Nazif Cungu izabran je danas za predsjednika Opštine Ulcinj dok će Skupštinu u narednom preiodu voditi šef OO DPS Ljoro Nrekić. Za izbor Cungua, glasalo je 22 od ukupno 33 odbornika koliko broji ulcinjski parlament.

Odbornici SDP-a, SNP-a i DF, njih toje, bili su uzdržani. Nrekić je zavrijedio povjerenje 24 odbornika a po jedan odbornik SDP i SNP bio je uzdržan. Time je završena prekompozicija vlasti u Ulcinju u režiji centrale DPS iz Podgorice, koja je partnere na državnom nivou okupila i na lokalnom. U novoj vlasti biće DPS sa devet odborničkih mjesta, koalicija oko Demokratske partije sada već bivšeg predsjednika Opštine Fatmira Đeke sa šest, Forca sa osam i Demokratska unija Albanaca sa tri odbornika. U novoj vlasti neće biti odbornik Demokratskog saveza Hajredin Kovači, koji je bio u Đekinoj koaliciji.

"Ne želim da budem dio instalirane vlasti iz Podgorice. Mi Albanci imali smo dovoljno prostora da sami vodimo grad ali je neko htio drugačije. Ja neću tako, nastupaću kao nezavisni odbornik a ako partija to bude tražila od mene, ustupiću mandat nekom drugom" kazao je Kovači "Vijestima".

On je nakon sjednice SO bio prisutan na koktelu u restoranu Ponte preko puta Opštine.

"Ja sam čestitao izbore ali se ne slažem sa takvom politikom. Tu sam da neko ne bi pomislio da sam protiv ljudi koji su birani. Ne, u pitanju je princip jer sam i prije dvije godine rekao da neću u koaliciju sa DPS", kazao je Kovači.

Cungu je na funkciji naslijedio Đeku sa kojim je već dugo politički protivnik. Animozitet i dalje traje i pitanje kako će funkcionistai nova vlast budući da su obojica u njoj. DPS je Forci prepustio čelnu funkciju grada ali je zato uzeo najvažnije resore, urbanizam i finansije. Nova vlast dogovorena je u prostorijama OO DPS što jasno govori ko će voditi grad u narednom periodu.

Cungu je bio predsjednik Opštine od 2010 do 2014. Nrekiću je ovo prvo zvanje na neku od prestižnih opštinskih funkcija. Predsjedništvo DPS je na predlog Duška Markovića time prihvatilo ponudu Force. Đeka je Nrekiću nudio prvu fotelju grada ali je Marković odlučio drugačije.

Bonus video: