Bošnjačka stranka: Muhovića kazna izložila stresu

Petnjički odbor BS saopštio je da je to revanš Muhoviću zbog reagovanja povodom, kako su rekli neprimjerenih kontrola beranske policije u Petnjici
175 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2016. 06:38h

Opštinski odbor Bošnjačke stranke ocijenio je da su pripadnici beranske policije prekoračili ovlašćenja i da su predsjednika SO Petnjica Adnana Muhovića izložili nepotrebnom stresu prilikom kontrole u Beranama, jer mu je napisana prekršajna prijava zbog zatamnjenih stakala na automobilu.

Petnjički odbor BS saopštio je da je to revanš Muhoviću zbog reagovanja povodom, kako su rekli neprimjerenih kontrola beranske policije u Petnjici.

Muhović je ranije kazao da kontrole beranske policije u Petnjici, u akciji "Stop neregistrovanim vozilima" "podsjećaju na teške devedeste kada je policijska tortura doprinijela da se veliki broj ljudi iseli iz Gornjeg Bihora".

Muhoviću je dan nakon izjave napisana kazna.

"Zbog reagovanja predsjednika SP povodom policijskih kontrola koje su sprovodili pripadnici MUP-a iz Berana na jedan necivilizovan i neprofesionalan način nad građanima Bihora, stigao je i prvi revanš policije u Beranama, koji su večeras u centru Berana zaustavili predsjednika Muhovića i sprovodili aktivnosti kao da je neki od poznatih kriminalaca, a ne predsjednik jedne institucije", naveli su iz Bošnjačke stranke.

Iz BS su dodali da beranska policija dobro zna da Muhović nije slobodni kriminalac, "već slobodni Bošnjak koji je po njihovoj procjeni pogriješio što je javno stao u zaštitu svog naroda, koji se nažalost i dalje maltretira kao i devedesetih".

"Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja Bošnjaka i još jedan pokušaj da se dokaže da Bošnjaci ne mogu biti slobodni. Poručujemo im da nas neće spriječiti na putu za prava svog naroda i u tome ćemo biti istrajni", kazali su iz BS.

Ovim povodom reagovao je i Bošnjački savez Crne Gore iz Njujorka, iz kojeg su naveli "da se Bihorci maltretiraju od strane pripadnika policije iz susjedne opštine" i da to rade policajci “koji su za diplomski rad imali za temu kako maltretirati, iseljavati i pritvarati Bošnjake Bihora i ostalih krajeva Sandžaka”.

Bonus video: