SD: Posvećeni smo postizanju dogovora koji bi učinio nespornim izborni proces

"Razgovor o ovim ali i drugim pitanjima u cilju dalje demokratizacije društva je obaveza svih odgovornih aktera na političkoj sceni", kaže se u saopštenju SD-a
8 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 20.03.2016. 14:26h

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore posvećene su postizanju dogovora koji bi učinio nespornim izborni proces, ali ne i onog koji bi izazvao bezakonje, gaženje pravnog poretka i ustavnog principa vladavine prava, ocijenjeno je na sjednici Predsjedništva te stranke.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz SD-a, još jednom ukazano na neophodnost iskrenog dijaloga parlamentarnih partija, u cilju otklanjanja svih dilema kada je u pitanju validnost izbornih rezultata.

"Razgovor o ovim ali i drugim pitanjima u cilju dalje demokratizacije društva je obaveza svih odgovornih aktera na političkoj sceni", kaže se u saopštenju SD-a.

Predsjedništvo je podržalo aktivnosti partijskih kolega u tivatskom odboru povodom predstojećih lokalnih izbora, a razgovarano je i o realizaciji programskih ciljeva partije u drugim lokalnim samoupravama.

Kako se navodi u saopštenju, Predsjedništvo je analiziralo dosadašnje aktivnosti, a dogovoren je plan aktivnosti u predizbornoj kampanji.

Lider SD-a Ivan Brajović kazao je da su u toj stranci zadovoljni interesovanjem građana Tivta za ponudu Socijaldemokrata.

"Njihova izuzetno pozitivna reakcija oličena u konstantnom rastu podrške istinskim socijaldemokratama u tom primorskom gradu, još jednom potvrđuje ispravnost opredjeljenja da kroz drugačiju političku kulturu promovišemo konkretne programske mjere usmjerene na poboljšanje životnog standarda naših građana", kazao je Brajović.

On je ocijenio da sve dosadašnje aktivnosti ukazuju da će Socijaldemokrate ostvariti odličan rezultat na predstojećim izborima.

Navodi se da su koordinatori Socijaldemokrata za sjevernu i južnu regiju, Goran Petrović i Danilo Orlandić, prezentitrali članovima Predsjedništva rezultate u radu odbora u lokalnim samoupravama u navedenim regijama.

"Izraženo je izuzetno zadovoljstvo zbog dosadašnjeg rada i posvećnosti Socijaldemokrata u svim opštinskim odborima, koji svojim djelovanjem zavrjeđuju sve veće povjerenje i podršku građana u tim opštinama", kaže se u saopštenju.

Bonus video: