Krivokapić: Crna Gora mora više i brižljivije brinuti o albanskoj zajednici

"Zajednički, saradnjom baziranom na prijateljstvu, možemo stvarati bolje uslove za dostojan život naših građana u objema državama", rekao je Krivokapić
19 komentar(a)
Edi Rama i Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Edi Rama i Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 19.03.2016. 17:56h

Albanska zajednica u Crnoj Gori je neizostavan dio njenog punog bića i to mora tako biti zauvijek, ali i Crna Gora mora više i brižljivije brinuti o njoj, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić.

On je prisustvovao današnjem Kongresu i proslavi 25 godina Partije socijalista Albanije, na poziv predsjednika ze partije i premijera Albanije Edija Rame.

"Zajednički, saradnjom baziranom na prijateljstvu, možemo stvarati bolje uslove za dostojan život naših građana u objema državama", rekao je Krivokapić.

Iz SDP je saopšteno da se Rama zahvalio predsjedniku Krivokapiću na "veoma uspješnim odnosima koje gaje i razvijaju naše države, ali je posebno istakao partijsku saradnju SDP-a i PS-a".

"Krivokapić i Rama istakli da samo partije ljevice mogu biti garant građanske države koja će ne samo voditi posebno računa o brojčano manjinskim narodima već ih i u punom smislu uključiti u političke procese demokratizacije i pravnog jačanja društva", navodi se u saopštenju SDP-a.

Krivokapić je na marginama Kongresa u Tirani imao susret i sa Sergejem Staniševim - predsjednikom Partije Evropskih Socijalista PES, Đanijem Pitelom - predsjednikom socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, kao i sa brojnim kolegama iz Evrope i regiona.

"Sa Kongresa PS-a Albanije poslate su poruke da Evropa treba ljevicu na čelu sa hrabrim političarima koji su spremni da brane i kreiraju dugoročne politike održivog društva socijalne pravde", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: