Kolašin: Podrška Demosa lokalnoj vlasti dok posluje u interesu građana

Demos u lokalnoj izvršnoj vlasti nema svoje predstavnike, a u radu lokalnog parlamenta participira sa jednim odbornikom
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2016. 15:47h

Tokom posjete predsjedniku Skupštine opštine (SO) Aleksandru Dožiću i predsjednici Opštine Željki Vuksanović predsatvnici Opštinskog odbora (OO) Demosa istakli su da će ta stranka podržavati lokalnu vlast dok se bude poslovalo principijelo, zakonito i u interesu građana. Kako se navodi u saopštenju Demosa, radna posjeta institucijama zakonodavne i izvšne vlasti, u kojoj su učestvovali potpredsjednici OO Novica Dragojević i Vlado Šćepanović i predsjednica Izvršnog odbora te stranke u Kolašinu Neda Bogavac, imala je za cilj razmjenu informacija i mišljenja na aktuelne političke teme na lokalnom nivou, te zauzimanje stavova u budućem radu.

“Delegacija kolašinskog Demosa je, tokom ove radne posjete, pozvala takođe na apolitično rešavanje procesa predstojeće racionalizacije radnih mjesta te ukazala i na neophodnost potpunog zaustavljanja gomilanja funkcija, neozbiljnog poslovanja i nepotizma u svim strukturama lokalne samouprave. Ističući da je Demos ozbiljno organizovan politički subjekt koji u Kolašinu predstavlja i nudi odgovornu politiku, predstavnici Demosa su predsjednike izvršne i zakonodavne vlasti upoznali sa izvodima iz Demosove strategije lokalnog ekonomskog i socijalnog razvoja i ponudili rešenja iz tog dokumenta u cilju sveobuhvatnije sanacije naslijeđenih problema", navodi se u saopštenju OO.

Tokom sastanaka sa Vuksanovićevom i Dožićem iz te stranke najavili su inicijativu za osnivanje opštinskog sekretarijata za poljoprivredu i ruralni razvoj, upoznali predstavnike lokalne izvršne i zakonodavne vlasti sa pojedinostima iz predloga Demosove lokalne strategije za mlade. Kako se navodi u saopštenju, predsjednica Opštine uvažila je zahtjeve predstavnika Demosa i podsjetila da su principijelnost, zakonitost i apolitičnost u postupanju izvršne vlasti u minulom periodu bili osnovni principi rada lokalne samouprave te da će ih se dominantno držati sve dok bude obavljala funkciju na kojoj je.

“Predsjednik SO je pojasnio da su racionalizacija radnih mjesta, kao i niz mjera koje lokalna vlast preduzima, nepopularne, ali neophodne u sanaciji opštine Kolašin i da proces oporavka lokalne samouprave zahtijeva punu pažnju kao i ozbiljan i odgovoran odnos svih lokalnih političkih subjekata. Pozvao je predstavnika Demosa u lokalnom parlamentu na konstruktivan odnos i saradnju u cilju stvaranja uslova za potpunu revitalizaciju grada", piše u saopštenju.

Demos u lokalnoj izvršnoj vlasti nema svoje predstavnike, a u radu lokalnog parlamenta participira sa jednim odbornikom.

Galerija

Bonus video: