Bezuslovna kapitulacija tivatskog DPS-a

"Ovakvo ponašanje lokalnog DPS bjelodano ukazuje na dvije stvari - najprije, na neoprostivu i pogubnu neodgovornost OO DPS i njegovih kadrovika prema Tivtu i njegovim građanima, i, drugo, na ono što je TA već ranije konstatovala - na potpuni haos, rasulo i zastrašujuću paniku u redovima OO DPS Tivat, što i rezultira njihovim potpuno iracionalnim i autodestruktivnim odlukama"
6 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.03.2016. 12:59h

Četvrtak 17. mart 2016. jedan je od najvažnijih datuma u istoriji Tivta još od 1945. godine jer se tog dana desio presedan nezapamćen u istoriji svjetske demokratije - da odbornici jedne od do juče, dvije vladajuće partije bojkotuju rad lokalnog parlamenta, saopštila je "Tivatska akcija".

Osvrćući se na sukob DPS i SDP u tivatskoj lokalnoj vlasti koji je rezultirao da 12 odbornika DPS ne dođe na sjednicu što je zakazao predsjednik SO iz SDP, TA je ukazala da je jop veći skandal to što sjednici parlamentna, „iako uredno pozvani, nisu prisustvovali ni predstavnici izvršne vlasti, sastavljene dominantno od kadrova DPS-a“.

"Ovakvo ponašanje lokalnog DPS bjelodano ukazuje na dvije stvari - najprije, na neoprostivu i pogubnu neodgovornost OO DPS i njegovih kadrovika prema Tivtu i njegovim građanima, i, drugo, na ono što je TA već ranije konstatovala - na potpuni haos, rasulo i zastrašujuću paniku u redovima OO DPS Tivat, što i rezultira njihovim potpuno iracionalnim i autodestruktivnim odlukama", saopšteno je iz ove građanske liste koja će učestvovati na lokalnim izborima 17. aprila.

TA kaže da ih ovakav razvoj situacije ne čudi jer se tivatski DPS po njima, našao u bezizlaznom stanju.

"Zbog duboke umiješanosti u finansijski kriminal, brojne malverzacije i zloupotrebe službenog položaja brojnih svojih članova, tivatski DPS-ovci nisu u stanju da sastave ni odborničku listu, jer ne znaju ko već sjutra od njih može biti priveden od strane Tužilaštva. TA bez ustezanja može konstatovati -17.mart je označio bezuslovnu i apsolutnu kapitulaciju DPS u Tivtu, i prećutno prepuštanje upravljanja našim gradom od strane DPS nekim drugim, neuporedivo zdravijim političkim snagama", stoji u saopštenju, uz napomenu da su se „u opstrukciji rada lokalnog parlamenta“ DPS-u pridružili HGI i CDU.

"Naredna sjednica SO pokazać da li u HGI ima ikoga ko želi da prekine krajnje poslušnički odnos prema DPS koji je skupo koštao, prije svega, starosjedioce Tivta, od kojih je veliki dio Hrvata, makar sada kad se DPS urušava na svim nivoima, i kad već postaje sasvim izvjesno da DPS neće ni postojati do kraja godine.Nevjerovatno je da neko, poput CDU, i dalje misli da će se korupcionaško bezakonje koje vlada punih 26 godina nastaviti, pa je brže-bolje potrčao da se DPS-u ponudi kao zamjena za SDP", saopštila je TA tvrdeći da „stvari postaju jasnije i u državi i u Tivtu“ gdje prema njima, postoje sva puta.

"Jedan koji vodi TA – put ka vladavini prava i pravde, i DPS-ova mračna stranputica ka ekonomskom, pravnom, i moralnom ambisu. Ko će se od političkih grupacija koje trenutno djeluju opredijeliti za naš put, a ko će sa DPS-om u antitivatsku koaliciju i nestanak - ostaje da se vidi u periodu koji nam predstoji. Kako god bilo, jedno je sigurno - građani Tivta nesumnjivo će se dominantno opredijeliti za čuvanje svog grada od korupcije i kriminala, i za njegovanje autonomije Tivta i Boke. Mračno razdoblje DPS-a i njihovih poltrona nepovratno prolazi", zaključuje se u saopštenju TA.

Bonus video: