Đukanović se opet povlači iz politike?

"Trudim se da budem odgovoran prema današnjim potrebama Crne Gore. Istovremeno mislim da sam ispunio ono što su bili moji planovi i moja očekivanja u politici. Mislim da sam dao Crnoj Gori sve najbolje što sam mogao da dam"
55 pregleda 124 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milo Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.03.2016. 06:20h

Premijer Milo Đukanović nagovijestio je svoje treće povlačenje iz politike, iako nije precizirao kada će se to desiti.

Na pitanje novinarke ruske TV "Kiša" da komentariše stavove Rusa o njihovom predsjedniku Vladimiru Putinu, kao "jakom, stabilnom, mačo" lideru, pa da kaže kakav je i sam, Đukanović je rekao da su prije 25 godina Crnogorci željeli da imaju vođu poput onog kakvog je novinarka opisala Putina.

"Danas se meni upućuju kritike da nisam dovoljno demokratičan. Vrijeme neumitno uspostavlja nove standarde i postavlja nove kriterijume...", rekao je Đukanović, dodavši da treba dopustiti da proces emancipacije u Rusiji prođe "mirno i evolutivno".

Na ponovljeno pitanje kako vidi sebe, Đukanović je odgovorio:

"Trudim se da budem odgovoran prema današnjim potrebama Crne Gore. Istovremeno mislim da sam ispunio ono što su bili moji planovi i moja očekivanja u politici. Mislim da sam dao Crnoj Gori sve najbolje što sam mogao da dam. Vjerujem da je vrijeme da u Crnoj Gori razmišljamo o novim generacijama koje će ispisati nove stranice crnogorskog demokratskog i ekonomskog razvoja".

Đukanović je rekao da Crna Gora želi da se što prije ukinu sankcije Rusiji jer politika sankcija ne može donijeti dobro.

Dodao je da na sankcije gleda kao na prelazni period u odnosima Rusije i EU. “Želio bih da budem apsolutno iskren. Ne vjerujemo u politiku sankcija, da ona može voditi nečemu dobrom. Mislimo da je to veoma negativna faza u odnosima EU i Rusije, ali ipak i prolazna, i želimo da se iz politike sankcija izađe što je prije moguće, da se partnerstvo nastavi”, rekao je.

Bonus video: