Bečić poslao opoziciji Predlog sporazuma o bojkotu izbora u Tivtu

Bečić predlaže da predmet ovog Sporazuma budu isključivo dvije prethodno navedene tačke, te molim opozicione subjekte da se u pisanom obliku odrede da li je za njih prihvatljiv tekst predloga Sporazuma, najkasnije do subote
40 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.03.2016. 15:59h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić uputio je opozicionim subjektima Predlog sporazuma parlamentarnih opozicionih političkih subjekata o međusobnom nenapadanju i bojkotu izbora u Tivtu.

"Predlog sporazuma sadrži dvije tačke oko kojih, vjerujem, možemo lako postići dogovor: prvo, da se obavežemo da se u narednom periodu nećemo međusobno napadati i optuživati, jer bi to, između ostalog uticalo da opozicija troši opozicionu energiju i gubi na ugledu u javnosti, i drugo, da će potpisnici ovog Sporazuma bojkotovati lokalne izbore u Tivtu ukoliko ne dođe do odlaganja istih, imajući u vidu da, iz javnosti dobro poznatih razloga, nijesu stvoreni uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora za izbor odbornika u SO Tivat, 17.04.2016.godine", kazao je Bečić.

Bečić predlaže da predmet ovog Sporazuma budu isključivo dvije prethodno navedene tačke, te moli opozicione subjekte da se u pisanom obliku odrede da li je za njih prihvatljiv tekst predloga Sporazuma, najkasnije do subote.

"Ukoliko se svi politički subjekti, kojima je tekst Predloga sporazuma dostavljen, izjasne da su spremni da isti potpišu Sporazum, predlažem da narednog dana, a najkasnije 21.03.2016.godine, do 12h organizujemo zajedničku press konferenciju na kojoj bi potpisali Sporazum. Za slučaj da neko od navedenih političkih subjekata ne odgovori ili odbije ponudu do isteka naznačenog roka, smatraćemo da ne postoje uslovi za potpisivanje Sporazuma i o toj činjenici ćemo vas obavijestiti", rekao je Bečić.

Bečić očekuje da opozicioni subjekti prihvate ovaj poziv kako bi svi zajedno postigli minimum saglasnosti o međusobnoj saradnji, "kao preduslov da Crna Gora konačno dobije novu demokratsku vlast na prvim narednim izborima, koji bi trebalo da se održe u 2016. godini."

Bonus video: