Đeka podnio ostavku

"Sve partnere želim da uvjerim da će u meni, partiji i koaliciji uvijek imati pouzdanog partnera", kazao je Đeka
58 pregleda 13 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Samir Adrović
Fatmir Đeka, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 16.03.2016. 14:59h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka podnio je danas ostavku na tu funkciju. Taj čin, kako je naveo na jučerašnjoj konferenciji za novinare, rezultat je prekompozicije vlasti i formiranja nove većine u lokalnom parlamentu, u kojoj će biti i Đekina Demokratska partija. U novoj vlasti biće još i DPS, Forca i Demokratska unija Albanaca.

"Ovaj čin je moja želja da Ulcinj što prije izađe iz političke krize. Sve partnere želim da uvjerim da će u meni, partiji i koaliciji uvijek imati pouzdanog partnera", kazao je Đeka.

Ocijenio je da on i njegova partija nijesu izazvali krizu u Ulcinju.

"To su činili drugi koji su mjesecima unazad htjeli da nas smijene, razriješe i izglasaju nepovjerenje. Sve je ostalo samo na pokušajima ali nakon ovog odogovora imamo drugačiju realnost. Stoga cijenim da je moja odluka da podnesem ostavku časna i da je u interesu nekog budućeg i kvalitetnijeg dijaloga", kazao je Đeka.

Podsjetio je da su on i njegovi saradnici dvije godine nastojali da što više urade za dobro grada i građana uprkos brojnim blokadama i opstrukcijama.

"Primio sam tri hiljade građana, nikom nijesam zatvorio vrata i pomogao svakom koliko se moglo u okviru zakonskih ovlašćenja. Znam da je moglo bolje i više ali o tome će suditi građani na narednim izborima. Znam takođe da Fatmir Đeka mirne savjesti može reći da je radio najbolje u interesu grada i građana što je mogao u datim okolnostima", ustvrdio je on.

Nije se vezao za tu funkciju jer je, podsjetio je, već u novembru prvu fotelju grada ponudio DPS-u, kao pojedionačno najjačoj partiji u Ulcinju sa devet odborničkih mjesta.

"Već 15 godina sam na raznim rukovodećim mjestima. Zato znam da su funkcije prolazne a da je samo Ulcinj vječan", kazao je on.

Bonus video: